Audio

Grimes – Art Angels

Grimes - Art Angels

Claire Elise Boucher, a.k.a. Grimes, did it again! Een nieuw album, Art Angels, met veertien nummers die stuk voor stuk fantastisch zijn. De Canadese kondigde in oktober aan dat ze een Beyoncé’ke ging doen: ze zou als verrassing een album uitbrengen in november. Al wisten we dat ze aan iets werkte, de plotse release kwam als een welgekomen wonder, blinkend en proper in onze oren.

Grimes kan alles. Ze maakt haar eigen muziekvideo’s, is zangeres, songwriter en record producer. Daarnaast bespeelt ze met gemak verschillende instrumenten: piano, gitaar, viool en ukelele. Ik zei het al: ze kan alles. Haar nieuw album Art Angels is een echt kunstwerkje en – ik ga het er op wagen – misschien wel het beste album van 2015.

Waarom vind ik dat? Grimes neemt risico’s, heeft een unieke sound en ze doet gewoon alles zelf. Een multi-getalenteerd wezen in de muziekindustrie zoals je ze niet vaak tegen komt. California heeft een typische poppy sound met dromerige zanglijnen en wordt opgevolgd door SCREAM, een totaal ander nummer en minstens even geniaal. Zo verschilt elk nummer van het vorige op dit album en dat geeft een heel verfrissend resultaat.

Om te teasen bracht Grimes al enkele nummers uit op voorhand en zo ook de videoclip voor Flesh without Blood en Life in the Vivid Dream. Menig muziekblog sprong erop als honden op een been. Nieuwe muziek van Grimes? Dat moeten we gehoord hebben. En ze stelde ons niet teleur.

Haar album Art Angels heeft een perfecte opbouw, ze toont dat ze alles goed kan. Ze speelt met verschillende genres en levert echt een topalbum af. Het is na Geidi Primes, Halfaxa en Visions haar vierde album en Grimes gaat nog lang niet vervelen.

Grimes staat op 3 maart in Ancienne Belgique. Tickets kosten 25 euro.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?