Audio

De 15 allerbeste songs van 2015

Eindejaarslijstjes 2015: De 15 allerbeste songs.

Om de traditie in ere te houden, blikken we ook de laatste week van dit jaar terug op de muziek die ons de afgelopen twaalf maanden ter ore kwam. Zij het in iets minder grote getale ( als vorig jaar, maar meer gefocust op de essentie van wat er voor ons toe deed. Ik bijt de spits af met de beste 15 songs van 2015. Liedjes die stuk voor stuk mijn jaar meer kleur hebben gegeven, en nimmer kapot kunnen worden gespeeld.

In tegenstelling tot vorig jaar, heb ik besloten om geen volgorde aan de nummers toe te kennen. Hetgeen ik daar nu van zou maken, is toch slechts een momentopname en ik kan je op een blaadje geven dat ik ze allen op een bepaald moment beter vond dan de rest.

Florence + The Machine – What Kind Of Man

Florence + The Machine

Credit: Tom Beard

Trixie Whitley – Soft Spoken Words

Trixie Whitley

YellowStraps x Le Motel – Bruxelles, ma belle..

YellowStraps

Disclosure – Holding On (feat. Gregory Porter)

Disclosure

Lianne La Havas – Midnight

Lianne La Havas

Oh Wonder – Drive

Oh Wonder

Selah Sue – High Low (feat. Maverick)

Selah-Sue

Ibeyi – Singles

Ibeyi

Credit: Flavien Prioreau

Honne – Coastal Love

Honne

Say Yes Dog – Stronger

Say Yes Dog

Credit: Benjamin Park

Tame Impala – Let It Happen

Tame Impala

Oké, als ik eerlijk moet zijn had ik misschien toch enkele favorietjes. Wederom zonder volgorde maar dit zijn toch wel de songs die ik in 2015 het meest heb gedraaid.

Jack Garratt – The Love You’re Given

Jack Garratt

Meer dan terecht genomineerd voor de BBC Sound Of 2016. Deze Brit schreef al een verzameling frisse popmuziek bij elkaar. The Love You’re Given kent zijn gelijke vooralsnog niet. Ik wens ‘m de titel Sound Of 2016 van harte toe, maar hoop dan wel dat ‘m zijn edge niet verliest.

Bazart – Goud

Bazart

Credit: Athos Burez

Zoals eerder aangekondigd voelde ik bij het horen van dit nummer al snel dat het hoog in mijn eindejaarslijstje kon eindigen. Zo gezegd, zo gedaan. Het knapste staaltje Nederlandstalige muziek dat ik ooit hoorde, ik ben alvast enorm benieuwd naar hun album en hoop dat ik ze in 2016 eens live aan het werk kan zien!

Rosie Lowe – Worry Bout Us

Rosie Lowe

Deze dame heeft misschien geen bakken nieuw werk op de wereld losgelaten in 2015, maar wat er kwam, klonk meer dan geweldig. In februari komt haar debuutplaat Control eindelijk uit en ik zou liegen als ik beweerde dat ik daar niet kei nieuwsgierig naar ben.

Jamie XX – Loud Places

Jamie xx

Credit: Jamie James Medina

Misschien is dit toch het mooiste nummer van 2015? Magische en betoverende klanken die ik al gemakkelijk honderd keer beluisterde en nog steeds niet beu gehoord ben. Jamie xx releaste eveneens een fijn solo debuutalbum, maar dat zal je nog terug zien in een ander lijstje …

En tot slot alle songs nog eens in een droge, overzichtelijke lijst:
Florence + The Machine – What Kind Of Man
Trixie Whitley – Soft Spoken Words
YellowStraps x Le Motel – Bruxelles, ma belle..
Disclosure – Holding On (feat. Gregory Porter)
Lianne La Havas – Midnight
Oh Wonder – Drive
Selah Sue – High Low (feat. Maverick)
Ibeyi – Singles
Honne – Coastal Love
Say Yes Dog – Stronger
Tame Impala – Let It Happen
Jack Garratt – The Love You’re Given
Bazart – Goud
Rosie Lowe – Worry Bout Us
Jamie xx – Loud Places

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?