Artikel

The Dø (in AB)

The Do in Ancienne Belgique

The Dø stond al even op mijn watchlist en dinsdag mocht ik hen eindelijk van dat lijstje schrappen. Haar stem zuiver als kristal en met ondersteunende dansmoves deed zangeres Olivia me even alle stress en zorgen vergeten. Een perfect concert van begin tot einde. 

Olivia en Dan begonnen het concert temidden van het podium en tegen het einde van hun optreden hadden de twee alle hoeken van de kamer (of ja, het podium) gezien. Dan wisselde vlot van instrument na verschillende nummers en Olivia maakte graag gebruik van de ruimte. Sinds mei is hun album Shake, Shook, Shaken uit, trouwens een echte aanrader als je van electropop houdt, en sindsdien hebben ze al een Europese tour gedaan. Die tour eindigde afgelopen dinsdag in Brussel.

Woensdag ging ik ook naar Florence + The Machine en hoewel dat ook een fan-fucking-tastisch concert was, is de muziek die in mijn hoofd op repeat staat toch van The Dø. Keep Your Lips Sealed, Trustful Hands en Despair Hangover & Ecstasy vormden voor mij de hoogtepunten van het concert. Olivia speelde met het publiek toen dat een ballon op het podium gooide en genoot, of zo leek het toch, met volle teugen van haar laatste stop op de Europese tournee.

Kortom: perfect gezongen, goed performance-gehalte, jolige interactie met het publiek en al de juiste nummers om een publiek zeer tevreden naar huis te sturen.  Ze mogen van mij nog wel eens terugkomen!

Welke concerten staan nog op jouw planning dit jaar of heb je iedereen gezien die je wou zien in 2015? We horen het graag in de comments!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?