Audio

David Bowie – Blackstar

David Bowie - Blackstar artwork

Normaal zou ik nu een review schrijven over David Bowie’s 25e album Blackstar en hem feliciteren met zijn 69ste verjaardag, maar daar is het helaas te laat voor. Rest In Peace, geniale man. Vijfentwintig albums, 69 levensjaren en een inspiratie voor ontelbare mensen. David Jones – de naam waarmee hij geboren werd –  is overleden, maar David Bowie zal voortleven. Dat is wat gebeurt met legendes in deze wereld. 

Blackstar kwam afgelopen vrijdag uit. Het is een album waarop zeven nummers staan, waaronder Lazarus. Het nummer kreeg al wat media-aandacht om de bijhorende videoclip. Het is daarnaast ook gewoon een aangrijpend nummer met heerlijke blazers en gitaren. Reken er maar op dat het de komende weken je oren in wordt geduwd en reken er maar op dat je ervan zal houden.

Het laatste album van David Bowie is het laatste wat we van hem hebben en waar we ons met al onze ledematen en oren aan vast kunnen/ moeten klampen.  Blackstar is het beste afscheidscadeau dat Bowie ons had kunnen schenken. Zeven nummers, stuk voor stuk àf en stuk voor stuk nemen ze je mee op een muzikale trip. Een geniaal album in alle opzichten.

Sue is het vierde nummer op het album. Het raakte me diep. Zijn zang is zo doordrenkt van emotie, neem daarbij de gitaren en drums en je hebt een nummer waar je naar zit te luisteren met zo’n intensiteit dat je vergeet te ademen.  Zo heeft elk nummer een onmiskenbare kracht die je bij de keel grijpt, of bij de ballen.

David Bowie was visionair, icoon en vooral Rockster, met de hoofdletter R. Dat bewees Blackstar nog een laatste maal.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

1 reactie

Iets toe te voegen?