Audio

Twee Huizen Verder herbeluistert (1)

THV herbeluistert (1)

Ik breek de laatste tijd mijn hoofd over hoe het met Twee Huizen Verder verder moet. De balans vinden tussen fulltime werken en vrije tijd blijft een moeilijke kwestie. Ik vraag me bovendien steeds vaker af wat ik nog toe te voegen heb aan het muzikale bloglandschap, en of mijn manieren om over muziek te schrijven niet een beetje uitgeput zijn.

Vernieuwend zijn is niet eenvoudig. Wat an sich best raar klinkt, wetende dat de muziekwereld zo enorm dynamisch en innovatief is en kan zijn. Ik denk dat ik ga proberen om in de toekomst nog meer recht vanuit het hart te schrijven, en meer impulsief dingen met jou te delen. Vandaag doe ik in elk geval een eerste poging, door middel van het oplijsten van een aantal liedjes die hier recent op repeat stonden. Dingen die misschien niet de tand des tijds zullen doorstaan, maar die ik tenminste wel op een zeker moment behoorlijk tot érg goed vond.

Arthur Beatrice – Real Life

Op 20 mei brengt deze band hun tweede langspeler Keeping The Peace uit. Aangezien de eerste één van mijn favoriete platen van de afgelopen vijf jaar is, kijk ik hier enorm naar uit. Over dit lied zegt de band het volgende: “”We wrote Real Life at an age when you suddenly see your parents don’t feel any differently about themselves than you do. It shows the sacrifices that they made to raise you in a more relatable light, as you start making those same decisions yourself, and thinking about the future.” Zo waar, zo schoon.

Témé Tan – Améthys

Over deze Brusselaar hoorde ik via een kennis in het verleden al veel goeds. Nu hij een platencontract bij [PIAS] in de wacht heeft gesleept, ziet z’n toekomst er allesbehalve slecht uit. Eerste single bij z’n nieuwe label heet Améthys, een vrolijk Franstalig nummer dat zich ontpopt tot een echte oorwurm eens je het een paar keer hebt gehoord.

Anderson .Paak – Am I Wrong

Dankzij het avondprogramma Zender op Studio Brussel, leerde ik afgelopen week Anderson .Paak kennen. Hij maakt zwoele R&B die met momenten aan Jamiroquai doet denken. De single Am I Wrong (feat Schoolboy Q) is de tweede van zijn nieuwe plaat Malibu. Ik krijg er een instant zomerse visioenen van, zelfs bij dit gure weer.

En wat stond er de afgelopen week bij jou op repeat?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

1 reactie

  1. Pingback: Twee Huizen Verder herbeluistert (2) | Twee Huizen Verder

Iets toe te voegen?