Audio

Rihanna – ANTI

Rihanna - Anti

De eerste week van de release enkel via Tidal te beluisteren, maar nu ook via andere kanalen: ANTI van Rihanna. Als er één album was waar ik naar uit keek, dan was het dat van haar. (En ik was ook wel benieuwd naar Kanye’s The Life of Pablo). Maar ons Riri, want zo noemt iedereen haar, heeft haar achtste album uitgebracht. Het eerste nummer, Consideration, is er eentje in samenwerking met SZA! Toen ik dat zag, sprong ik al een gat in de lucht.

Rihanna was lang een popprinses, maar met dit album werpt ze haar kroon met stijl van zich af.  “I’d rather be smoking weed”, zo begint James Joint en het is ook praktisch alles wat ze zingt in het nummer dat 1 minuut duurt en in essentie over liefde gaat. Nu was ze altijd wel een popprinses met een lederen jasje, maar ondertussen is ze uitgegroeid naar een R&B-godin.

ANTI werd met veel lawaai aangekondigd: er was een grote crossmedia campagne die telkens linkte naar ANTIdiaRy.com (enkel beschikbaar op mobiel). Toegegeven: de campagne ging een stapje te ver. Het werd te veelbelovend, waardoor het enkel op een teleurstelling kon uitdraaien. De release werd ook verschillende keren uitgesteld, wat deed vermoeden dat ANTI een meesterwerk zou worden.

Een meesterwerk werd het niet, maar ANTI is wel een sterk album. Rihanna toont een kwetsbaar kantje dat ze nooit eerder toonde en levert ook nummers die zowel muzikaal als qua songtekst erg goed in elkaar zitten. In Never Ending bezingt ze hoe ze liefde ervaart.  “I knew your face once, but now it’s unclear,” zingt ze.”And I can’t feel my body now.”

In Love On The Brain heeft ze het even over Chris Brown. “It beats me black and blue, but it fucks me so good and I can’t get enough,” zingt ze over de situatie.  Het voelt aan alsof Rihanna met ANTI allerlei bekentenissen wil doen.

ANTI is misschien niet alles wat we van het album verwacht hadden, maar damn … het is zo eerlijk. Respect voor Rihanna. Ik ben er zeker van dat ik dit album nog wel een paar keer zal herbeluisteren en er steeds van zal genieten.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?