Audio

SIA – This Is Acting

Sia - This Is Acting

Sia, de singer-songwriter zonder gezicht, heeft een nieuw album uitgebracht: This Is Acting. Op de hoes prijkt de immer herkenbare pruik. Op de vorige, 1000 Forms of Fear, nog volledig blond en ondertussen half zwart en half blond. Haar danseresje draagt de pruik en trekt een gekke snuit die alleen maar als niet echt flatterend beschreven kan worden. Een album van één van de meest mysterieuze singer-songwriters van het moment, daar was ik wel eens benieuwd naar.

Als je 1000 Forms of Fear naast This Is Acting legt, is er geen ontkomen aan: dit werd duidelijk geschreven door dezelfde artiest. Sia heeft ook zo’n herkenbare sound: een stem die barst van de emotie en die heerlijk breekt in de hoogtes. De kracht die van haar stem alleen al uitgaat, is inspirerend. Ze schreef de nummers (buiten One Million Bullets) op dit album niet voor zichzelf: elk nummer op dit album was bedoeld voor een artiest zoals Rihanna, Beyoncé, Adele … maar werd door hen geweigerd.

Leuk spel tijdens het beluisteren van dit album: welk nummer was voor welke artiest bedoeld? Bird Set Free en Alive waren alvast bedoeld voor Adele’s album 25Reaper voor Rihanna’s ANTI en Footprints voor Beyoncé.

Sia

Credit: Mary Ellen Matthews

Ondanks de afwijzing van deze mega popsterren, staan er weer wat pareltjes op dit nieuwe album. Move Your Body is bijvoorbeeld enorm dansbaar en zal waarschijnlijk goed scoren bij het grote publiek. Andere nummers hebben net dat beetje te veel weg van wat we al hoorden op Sia’s vorige werk, maar zijn minder persoonlijk en het was net die authenticiteit die haar nummers zo sterk maakten.

Toch verrast ze met momenten met exotische klanken (zoals met nummer 6 op het album: Cheap Thrills) en plotse R&B-ritmes (zoals nummer 10: Sweet Design).

Met This Is Acting neemt Sia de rol van de artiesten die haar nummers links lieten liggen op zich. Een album waar ik niet meteen wild van word en misschien zelf links zal laten liggen. Al staan er ook verrassende en frisse nummers op die ervoor zorgen dat ik deze review met een gemengd gevoel afsluit. Sia is en blijft een goed artiest, maar ik hoop in haar volgende album weer meer van haar persoonlijkheid terug te vinden.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?