Audio

Flume (in Paleis 12)

FLUME - Pias Nites 1

Behoorlijk last-minute kregen mijn beste en ik de vraag of we toevallig zin hadden om naar het optreden van Flume in Paleis 12 te gaan. Uiteraard konden we daar geen ‘neen’ tegen zeggen, en zo geschiedde gisteravond ons eerste bezoek aan het muziekpaleis op de Heizel ooit. Fashionably late begon de Australiër aan z’n set, en wat volgde waren véél beats, duizelingwekkend veel flikkerlichten en een verbazingwekkende hoeveelheid goeie muziek.

De set werd op gang getrokken met veel oud materiaal, kwestie van iedereen te verzekeren dat ze aan het juiste adres waren. Bij Holdin On begon het dak voor een eerste keer te beven maar bleef het vooralsnog wel liggen. Flume reeg vervolgens vlotjes enkele hits aan elkaar, om dan daarna een verzameling nieuw werk op ons af te vuren. Hiervoor had hij – letterlijk – een popprinsesje in tutu mee, die even spontaan ten tonele verscheen als ze er weer van verdween. Zonder aankondiging, en met een dusdanig vreemd stemgeluid dat ik zo mijn twijfels had bij de authenticiteit ervan. Een gekke, maar evenmin allesbehalve slechte, twee nummers.

Waar Flume in uitblinkt, is in het maken van remixen voor andere artiesten. Toen hij zijn versie van Lorde’s Tennis Court boven haalde, vloog het dak er voor een tweede keer bijna af. Een gemiste kans dat hij de zangeres zelf niet mee had, maar we begrijpen het wel (een beetje).

FLUME - Pias Nites 2

Wie de man wél had ingevlogen, was Kai, de Canadese zangeres waarmee hij momenteel de hit Never Be Like You te pakken heeft. Een zeer geslaagde guest vocal die het dak ein-de-lijk van Paleis 12 deed vliegen. Spijtig dat ze na dat ene nummer niet nog even kon blijven plakken.

Hierna was de trein niet meer te stoppen, ook z’n remix van Disclosure’s You & Me mét sexy videoclip op de achtergrond, was een schot in de roos. Na het uitzitten van onze roze roes, kwam Flume nog éénmaal terug voor een bis waarbij hij zowaar zelf vooraan op het podium ging staan. Enkel z’n gouden kroon ontbrak.

Als ik nu de afweging maak of het de moeite waard is om Flume live te zien, kan ik de Werchter-gangers (op donderdag) wel aanraden om dat te doen. Dit mede dankzij de ijzersterke lichtshow en de bezwerende psychedelische visuals op de achtergrond. En uiteraard voor de muziek. Enkel het live-aspect heeft nog aardig wat ruimte voor verbetering, en dat hij Left Alone en de remix van Chet Faker’s Gold niet in z’n setlist stak, vonden wij toch ook jammer.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

4 reacties

  1. Pingback: De Afrekening 60 (+ winactie!) | Twee Huizen Verder

  2. Pingback: Flume – Skin | Twee Huizen Verder

  3. Flume really made it go through the roof.. zelden zo weinig mensen stil zien staan.. niemand eigenlijk. top feestje

    Beantwoorden

Iets toe te voegen?