Audio

The Last Shadow Puppets – Everything You’ve Come To Expect

The Last Shadow Puppets - Everything You’ve Come To Expect artwork

Wat je niet kan ontkennen, is dat Alex Turner en Miles Kane bezige bijtjes zijn. Naast hun ‘eigen’ bands en solo projecten vormen ze samen ook al al bijna tien jaar The Last Shadow Puppets. Dit echter niet ononderbroken. Na hun succesvolle debuutplaat The Age of the Understatement, die in 2008 werd uitgebracht, koesterden velen hoop op een spoedig vervolg. Het bleef uit, tot begin dit jaar plots de single Bad Habits verscheen. Dit lied heeft een eclectischer geluid dan dat van hun vorige singles, maar na enkele luisterbeuren bleek het minstens even catchy. Vandaag verschijnt dan eindelijk die tweede plaat, Everything You’ve Come To Expect, en we stellen ze graag aan jou voor.

Beginnen doen we met Aviation, de tweede single van het album die dezer dagen vaak op de radio te horen is. Een typisch TLSP nummer, dat tevens een verlengstuk van Arctic Monkeys hun laatste plaat had kunnen zijn. Miracle Aligner is vervolgens een meanderend, lichtjes zeemzoet, zomers lied. Ideaal om bij weg te dromen naar hagelwitte stranden.

Een ongelofelijk schot in de roos is Dracula Teeth. De symbiose tussen strijkers en gitaren is hier tot in de perfectie doorgetrokken. Mystieke geluiden, gecombineerd met die heerlijke stem van Alex. Kippenvel tot de laatste seconde, die véél te snel arriveert.

The Last Shadow Puppets

Credit: Zackery Michael

Je beste dansmoves kunnen worden boven gehaald bij The Element Of Surprise, dat volledig gedragen wordt door een aanstekelijke gitaarriff. Na het reeds gekende Bad Habits schakelen we een versnelling terug met Sweet Dreams, TN. Een slepend nummer, dat nooit helemaal op dreef komt. Used To Be My Girl is van hetzelfde laken een broek, al weet deze duistere instrumental mij meer te boeien.

In de slotfase krijgen we onder andere nog Pattern te horen. Wederom een lied met een mooie bijrol voor de strijkers. Ik hou wel van die aanpak die we toch vooral aan Owen Pallett en z’n orkest te danken hebben. Hekkensluiter The Dream Synopsis heeft dit ook mee gekregen, edoch is dit jammer genoeg het nummer dat mij het minst weet te boeien.

Kortom: Hoewel Everything You’ve Come To Expect een ongelofelijk sterke A-kant heeft, zakt de pudding op de andere zijde een beetje in elkaar. Spijtig, want dat deze band potentieel heeft, hoef je niemand meer te vertellen. Toch verdient dit album wel meer dan een voldoende, omdat je weet dat het er live naar alle waarschijnlijkheid boenk op zal zijn.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?