Audio

Flume – Skin

Flume - Skin artwork

Na de eerste luisterbeurt van zijn remixes van Lorde en Disclosure, waarop niemand stil kan blijven zitten, voelde ik meteen een gelukzalig gevoel. Het was 2013 toen ik het hoorde en de muziekwereld zag er ietsje anders uit. Flume bleef drie jaar lang een zeer gewaardeerd artiest op mijn Spotify-account. Beeld je in hoe ik van contentement glunderde toen hij zijn tweede album aankondigde. En toen was het daar: Skin.

Flume bracht in 2012 zijn gelijknamig debuutalbum uit. Dat vormde een aangename kennismaking met de jonge Australiër. Onder andere samenwerkingen met Chet Faker en George Maple maakten het een geheel om je duimen en vingers na af te likken (als dat al zou kunnen met muziek), maar ook de nummers die hij zonder featuring artiest maakte, smaakten naar meer.

Skin lost de verwachtingen in. Voor dit album werkte Flume samen met verschillende knappe namen. Onder andere AlunaGeorge (die trouwens ook zelf met nieuw werk bezig zijn), Vic Mensa en Beck duiken op. De vrouwen waarmee hij samenwerkte, zingen stuk voor stuk in hun hoogste register. De nummers zijn ook bijna allemaal een feestje op zichzelf. Never Be Like You is na maanden nog steeds één van mijn favoriete nummers.

Flume

Credit: Cybele Malinowski

Ook Tove Lo werkte mee aan één van de nummers op het album. Say It heet het resultaat, maar het is niet meteen mijn favoriet. Het enige probleem met dit album van Flume is voor mij een beetje dat hij echt heel wat beestig goede nummers heeft, maar dat de iets mindere nummers daardoor nog meer opvallen. Hij slaagt er daardoor niet altijd in om zijn spanningsboog te behouden.

Conclusie: Flume geeft volgens mij de beste feestjes. Dat bewees hij ook tijdens zijn aanwezigheid in Paleis 12 enkele maanden geleden. Hij weet perfect wanneer hij moet opbouwen en wanneer even rust in te lassen. Dat talent toont hij ook in de opbouw van zijn album. Enige minpuntje is dat niet alles van hetzelfde niveau is, maar hé, hij is nog jong en heeft nog heel veel tijd om te groeien. Het talent en de skills heeft hij alvast!

Oh en nog een tip: beluister dit album zeker met je beste hoofdtelefoon op, je zal er des te meer van genieten!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?