Audio

Laura Mvula – The Dreaming Room

Laura Mvula - The Dreaming Room artwork

Dat de Britse Laura Mvula over een gouden strot beschikt, weten we dankzij nummers zoals Green Garden al langer. Al heb ik nooit echt de tijd genomen om naar de rest van haar debuutplaat te luisteren. Vorige week verscheen echter de opvolger daarvan, poëtisch The Dreaming Room getiteld. De uptempo singles maakten mij nieuwsgierig, en daarom stel ik dit album vandaag graag aan jou voor.

Zoals je weet, of niet weet, is voor mij de melodie van een lied belangrijker dan de tekst. Of toch zeker in eerste instantie, als de muziek mij niet beet heeft of op zijn minst intrigeert, doe ik zelden nog moeite om ze later opnieuw te luisteren. En dat is meteen mijn probleem met artiesten zoals Laura Mvula. Ze zijn doorgaans erg bedreven in toveren met tekst, maar weten daar muzikaal iets aan te koppelen wat bij mij niet de emoties losmaakt die zij willen zien. Bijgevolg vind ik het moeilijk om nummers zoals Kiss My Feet volledig te appreciëren, omdat ze mijn aandacht niet kunnen vasthouden.

En het verhaal begon nochtans veelbelovend, dankzij die catchy samenwerking met Nile Rodgers: Overcome. Zonder meer de perfecte combinatie van zijn gitaarriffs en haar geweldige stem. Dat die twee maar samen asap een plaat maken, sowieso een hit. Een beetje verder op de plaat staat Lucky Man, dat bol staat van dreiging en boeiende instrumentatie. Heel ruw en ruimtelijk, zo hoor ik het graag.

Laura Mvula

Het gaat jammer genoeg weer bergaf bij de combinatie Angel en People. Ik omschrijf deze niet als ballads, want dat zijn het niet, wel als downtempo songs met een gospel-achtig timbre dat gewoon mijn ding niet is. Dat maakt er allesbehalve slechte liedjes van, als Laura Mvula haar rustigere muziek je eerder al aansprak, zullen deze songs dat ook doen.

Mijn lofzang voor deze plaat gaat voor het merendeel naar Phenomenal Woman, de hekkensluiter. Wat. Een. Schijf! Meezingkoortjes, riedeltjes, empowering lyrics en een zonovergoten melodie: wow. Check zeker ook de kleurrijke videoclip.

Kortom: dat The Dreaming Room niet in mijn favorietenlijstje zal belanden, heb je vast begrepen. Niet vanwege z’n kwaliteit, maar wel omdat hij grotendeels niet matcht met waar ik graag naar luister. Phenomenal Woman doet dat echter wél, en maakt daardoor veel kans om mijn zomerhit van 2016 te worden.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?