Audio

Mijn festivalzomer 2016

20140905_Crammerock_0034

Hoera, het is zomer (of dat zou het toch moeten zijn)! En dat betekent voor veel mensen: tijd voor festivals. Mijn beste en ik hebben de komende twee maanden het bezoeken van vier groene, hopelijk niet verzopen, weides én het concert van Beyoncé op de planning staan. Welke weides het zijn en waarom we erheen gaan, vertel ik je graag.

Couleur Café – vrijdag 1 juli

De spits van onze festivalzomer wordt afgebeten door Couleur Café in Brussel. Een festival waar we nog nooit geweest zijn en enigszins sceptisch tegenover staan (we hebben een beetje schrik van het gekke publiek) maar toch heen willen dankzij de ongelofelijk mooie line-up. Uitkijken doe ik naar Ibeyi (als we er tijdig geraken, anders hebben we nog een herkansing op Gent Jazz), Chic ft. Nile Rodgers, Pomrad, Selah Sue en Kwabs. Vrienden en kennissen vertelden enthousiast dat we ons kunnen verwachten aan een warm en kleurrijk festival met veel lekker eten, dus ik denk dat het toch wel in orde komt. Tickets.

Update: aangezien mijn beste zijn teen heeft gebroken, zullen we jammer genoeg niet naar Couleur Café kunnen gaan. Daarom verkopen we ons duoticket voor vrijdag aan 80€ ipv. 90€. Laat zeker iets weten indien je interesse hebt!

Couleur Café

Gent Jazz – vrijdag 15 juli

De eerste tickets die we voor deze zomer kochten, zijn die voor de voorlaatste avond van Gent JazzIbeyi, St Germain en Pomrad op één avond voor 29€ (jongerenticket)? Koopje! Het is de derde of vierde keer dat ik naar dit festival ga, en tot nog toe was het elke keer top. Op de affiche van deze avond staan bovendien nog drie andere voor mij onbekende artiesten. Al naargelang om hoe laat we op de site geraken, kunnen we hier ook nog één of enkele van ontdekken! Tickets.

Gent Jazz

Beyoncé – zondag 31 juli

Middenin het seizoen doen we toch een zaalconcert, eentje waar ik hard naar uit kijk, namelijk dat van Beyoncé. Waarom? Omdat het Queen B is, tiens, meer dan reden genoeg. (Her)lees zeker nog eens onze review over haar magistrale nieuwe album Lemonade.

Jazz Middelheim – zondag 14 augustus

Mijn beste wou deze zomer heel erg graag STUFF. nog eens aan het werk zien. Aangezien we de band in juli telkens mislopen door vakantie, verjaardagsfeesten etc. bekeek ik hun kalender voor de rest van het seizoen onlangs iets grondiger. Groot was mijn vreugde toen ik zag dat ze op Jazz Middelheim geprogrammeerd staan, dat andere grote Belgische jazzfestival in onze toekomstige achtertuin (#2600, baby) waar ik tot deze zomer nog nooit was geraakt. De avond wordt bovendien aangevuld door o.a. nachtegaal Tutu Puoane, Melanie De Biasio en Rebirth::Collective. Al dat moois voor 29€, daar kan een mens echt niet voor sukkelen. Tickets.

Pukkelpop – zaterdag 20 augustus

Een kleine week na het jazzgeweld, trekken we naar de gezellige heimat van mijn beste: Limburg. Ik denk niet dat ik Pukkelpop nog aan iemand moet voorstellen, maar uiteraard geef ik even mijn aanraders voor zaterdag mee. Moet u gezien hebben op #pkp16: Anderson .Paak, Jamie Lidell, Soulwax, Dua Lipa, AlunaGeorge, Warhola, Ertebrekers, Pomrad en Izzy Bizu. Tickets.

Pukkelpop

Zo, nu weet je alvast mijn festival line-up voor 2016. Ik sluit niet uit dat er nog iets bij komt, maar ik vermoed dat de overige weekends dankzij het plannen van onze verhuis en het effectief verhuizen vol genoeg zullen steken. Dus de slotvraag is: doe jij festivals deze zomer? En zo ja, welke?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?