Artikel

Soldier’s Heart (in Bobbejaanland)

Bob-5

Toen ik de zin “Soldier’s Heart lanceert single via een unieke concertbeleving in iconische rollercoaster” las, wist ik meteen: daar wil ik bij zijn. Zo geschiedde, dus trokken vriendin Sofie en ik op een potentieel erg druilerige woensdag naar ’t plezantste land van de Kempen: Bobbejaanland. Welke avonturen wij daar met en zonder de band mee hebben gemaakt, doe ik graag even uit de doeken.

Zoals u hierboven kan zien, viel het met dat aangekondigde rampweer best mee. Om het even kort samen te vatten: we zijn natter geworden van de Indiana River (dat hadden we even zwaar onderschat) dan in de regen. Tijdig schuilen bij een zeldzame bui, heeft daarbij wel geholpen.

Bleek dat het grootste deel van het Bobbejaanland-publiek zich toch had laten afschrikken (of te hard bezig was met studeren voor examens) want zo rustig hadden wij (en het personeel van dienst) het park nog niet gezien. Maar dat vonden wij niet erg, want zo konden wij genieten van volgende situaties:

Bob-2

Bob-3

De langste wachttijd was vijf minuten, waardoor wij quasi elke attractie tweemaal konden bezoeken, en ons ook hebben geamuseerd met misschien iets minder vanzelfsprekende dingen (voor 24-jarigen) 😉 Bobbejaanland bezoeken op een wisselvallige dag in juni: topidee!

Bob-1

Bob-4

Overdag was het dus al uiterst fijn vertoeven in dit groene land, waarvoor o.a. dank aan het sympathieke personeel van de Speedy Bob, maar waar wij ook echt naar uitkeken was de performance van Soldier’s Heart na sluitingsuur. De iconische rollercoaster waarin zij hun nieuwe single Savage zouden voorstellen, was de Revolution. Deze attractie werd geopend in 1989 en is bijgevolg door velen gekend.

Vooraleer de groep zou plaatsnemen in het centrum van de achtbaan, speelden ze eerst buiten op een picknicktafel (zie foto bovenaan) akoestische versies van hun singles New Housie, Randy en African Fire. Een aangenaam voorsmaakje van wat komen zou.

Ietsje later mochten we effectief plaatsnemen in de karretjes van de Revolution. Het wachten, met op de achtergrond de bassen van het nieuwe nummer, bouwde de spanning goed op.

Bob-7

Little did we know we were in for such a treat! De muziek én visuals van de band waren goed afgestemd op de rit wat het tot een ongelofelijke maar nog veel te korte belevenis maakte. Gelukkig mochten we nog één (oké, twee) keer. Wat vonden we dit een ongelofelijk cool idee om een zeer aanstekelijke zomerhit-in-wording voor te stellen. Savage zal zonder twijfel nog dagen in ons hoofd blijven zitten.

Achteraf kreeg ik nog even de kans om stilstaand een stukje te filmen (tijdens de rit was het niet toegelaten) zodat jullie toch nog een sneak peek krijgen van hoe het was.

Wil je nog meer weten over de debuutplaat van Soldier’s Heart, lees dan zeker nog even onze review terug hier!

Bedankt Soldier’s Heart, Universal en Bobbejaanland, ’t was de maks!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

2 reacties

Iets toe te voegen?