Audio

Broods – Conscious

Broods - Conscious artwork

Broers en zussen die samen muziek maken? Dan denk je meteen aan Oasis, Haim of The Jackson 5, maar Broods hoort ook in het rijtje. De Nieuw-Zeelandse Caleb en Georgia Nott maken samen dromerige electropop. Ze bewezen hun kunnen al met hun debuut Evergreen, het album dat hun EP Broods opvolgde. Sinds vorige week is hun nieuwste album uit: Conscious

Na een erg fijne EP en een fantastisch debuutalbum had Broods de lat voor zichzelf vrij hoog gelegd. Conscious gaat heel goed van start met Free. Het zet de toon voor een erg consistent album. De kwaliteit van de nummers liggen allemaal rond hetzelfde niveau en zijn toch verfrissend anders. Dat kan uiteraard ook aan de verschillende interessante samenwerkingen liggen. Onder andere Lorde en Tove Lo drukten mee hun stempel op dit album.

Met Are You Home Tonight bezingt Broods hoe ze zo graag de persoon van wie ze houdt wil spreken om een ruzie uit te praten. “I’ve been drinking and I’ve been thinking”, zingt Georgia. Don’t drink and dial zou misschien een goed advies voor haar zijn.

Broods

Credit: Renata Raksha

Heartlines werd mee geschreven door Lorde. Het is één van de beste nummers op het album.  All Of Your Glory is nog één van mijn favoriete nummers op Conscious. Een prachtige minimalistische balad die het beste van Broods naar voren schuift.

Het album is van schitterende kwaliteit, maar ik mis soms de ease waarmee ze Never Gonna Change brachten. Die ease komt wel een paar keer terug in nummers als Recovery en Couldn’t Believe. Bij verschillende nummers dacht ik: ‘Dit is zó Broods!’. Het mooiste bewijs dat dit een duo is met een eigen identiteit. Ik denk dat als je de nummers van Evergreen en Conscious na elkaar zou afspelen, dat je dan niet meteen merkt dat je twee verschillende albums beluistert.

Broods bewijst dat ze geen eendagsvliegen zijn met een album dat qua kwaliteit en songteksten een duidelijke groei aanduidt in hun repertoire en dicht bij hun eigenheid blijft.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

3 reacties

Iets toe te voegen?