Audio

NAO – For All We Know (+ winactie!)

NAO - For All We Know artwork

Het concert van NAO in de Charlatan dit voorjaar is er eentje dat ik nog niet al te snel zal vergeten. De reden daarvoor is een samenloop van omstandigheden. Het was in Gent (de maks, maat), de zaal was véél te klein voor het volk dat erin moest, en de hierboven afgebeelde zangeres speelde onverwachts een heerlijk lange set. Sindsdien was het uitkijken geblazen naar het verschijnen van haar debuutplaat For All We Know, die in mei werd aangekondigd. Vandaag stellen we ze samen met haar aan de wereld voor.

Hetgeen onmiddellijk bij het afspelen van het album opvalt, is de schijnbaar oneindige tracklist. Achttien nummers in totaal, waarvan drie voice memos. Zo’n bombastische daden boezemen mij vaak angst in, aangezien al vele artiesten hun plaat hebben – pardon my French – verkloot door ze té uitgebreid te maken. Herinner je je Ellie Goulding nog? Om het andere kamp even te verdedigen: er zijn al meerdere artiesten die dit jaar een uitgebreide én schitterende plaat hebben uitgebracht. Anderson. Paak en James Blake zijn daar voorbeelden van (beluisteren, die handel).

Maar we geraken op een zijspoor, dit artikel gaat over NAO’s worp. Laat ik alvast eerlijk zijn: na meerdere luisterbeurten kon ik nog steeds niet goed de nummers van elkaar scheiden. Daarmee wil ik in dit geval echter niet zeggen dat het eenheidsworst is, maar wél dat er consistentie heerst. Het eerste herkenningspunt is Inhale Exhale, afgekomstig van haar fijne February 15 EP. Dit blijft een catchy lied, dat volgens mij nog wel een tijdje mee zal gaan.

NAO

Een tweede keer gingen mijn ogen open bij In The Morning. Niet vanwege meezingcapriolen, maar dankzij de machtige mooie intro. Dit is een ballad zoals ze moet klinken. Niet te seuterig, met een harmonieuze combinatie tussen melodie en zang plus een overweldigende outro. Top dit.

Een volgende herkenning volgt bij Bad Blood, nog een single. Ook dit is een zalig zomers nummer met een aanstekelijk refrein. Doet me terugdenken aan Kerstmis bij koffiebar Broer Bretel. Ik denk niet dat ik dit ooit beu geraak. DYWM is dan weer zo’n lied dat me nog eens doet stilstaan bij NAO’s stemgeluid. Initieel wist ik niet goed of ik pro of contra was, maar al gauw zwichtte ik voor de uniciteit en ijlheid die toch soulvol blijft klinken.

Waar deze dame ook niet vies van is, is van Nile Rodgers achtige gitaarriedeltjes. Onder meer in We Don’t Give A zijn ze moeilijk te negeren, maar waarom zou je dat ook willen? Minder goed worden ze er allerminst door. Nog een knap staaltje popmuziek kan je horen in Give Me A Little. Geen zotte instrumentals, maar wel prima muziek waar je sowieso vrolijk van wordt.

In de staart van het album komen we nog nog enkele rustige nummers tegen. Blue Wine is er zo eentje, dat over een meeslepend refrein beschikt. Nachtmuziek, ik hoor dat graag. NAO’s meest recente single is Girlfriend. Deze vind ik minder goed. Wel een tekst die erg oprecht aanvoelt, maar verder krijg ik het er niet zo warm van. Ach ja.

Kortom: met For All We Know heeft NAO zonder twijfel een puik debuutalbum neergepoot. Niet elk nummer zal even lang aan je lijf blijven plakken maar slechts een kniesoor die daarop let. Ik doe hier in elk geval zeer graag de zomer mee uit.

Win!

Het allerleukste nieuws in dit artikel is misschien wel dat we dankzij Walkie Talkie drie exemplaren van For All We Know (CD) mogen weggeven! Het enige wat je daarvoor moet doen, is hieronder in een comment laten weten waarom jij dit album wil winnen. De winactie loopt t.e.m zondag 11 september. Vergeet ook jouw e-mailadres niet op te geven zodat we je kunnen contacteren indien je hebt gewonnen (wedstrijd enkel voor lezers met een adres in België of Nederland).

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

9 reacties

 1. Zoveel leuke reacties over haar op Pukkelpop gehoord… ik ben echt wel benieuwd geworden en wil meer van haar ontdekken!! 🙂

  Beantwoorden

 2. Zalige stem! Ik wil zoveel meer van haar horen! 09/11/16 staat met stip in mijn agenda, want dan treedt ze op in de Botanique! Hopelijk ken ik tegen dan haar liedjes nog beter dan zij zelf! 🙂 🙂 🙂

  Beantwoorden

 3. NAO haar muzikale creaties laten mij dingen voelen waar ik niet eens een naam voor heb.Zowel in de Charlatan als op Pukkelpop kon ik er niet bij zijn, wat mij dagelijks diep en diep triest maakt: het album winnen zou deze telleurstellingen toch iets draagbaarder maken.

  Beantwoorden

 4. Ik zou graag het album winnen om ook in de auto te kunnen genieten van Nao’s stemgeluid! En omdat ik haar spitjig genoeg heb moeten missen in de Charlatan.

  Beantwoorden

 5. Ik wil het spetterende album van NAO winnen om de volgende redenen: Allereerst is ze een fantastische zangeres en muzikante! Ten tweede was haar concert op Pukkelpop onvergetelijk en het beste van heel Pukkelpop, zoveel sfeer en een echt dansfeest! Kortom is het de ideale plaat om los uit de bol te gaan waar dan ook. Als laatste reden zou het een zeer mooi cadeau zijn om mijn afstuderen te vieren. 😀

  Beantwoorden

Iets toe te voegen?