Audio

Flying over cities down to Rio

Rio de Janeiro panorama

Eerlijk: wanneer ik aan Rio denk, is het eerste wat in mij opkomt naast de Olympische Spelen toch 9/10 keer die gelijknamige hit van Netsky. Een fijn nummer, maar geef toe, Brazilië zelf heeft toch ook een zalige sound? Aangezien de spelen vanavond van start gaan, geef ik je vandaag graag nog enkele platen vol samba/bossanova/… mee waarmee je je alvast kan opwarmen.

Canvãs do Brasil

Drie jaar geleden bracht Canvas een compilatie van Braziliaanse muziek uit. Vooral muziek uit de jaren zestig en zeventig, en daardoor dus ontoereikend wat de meer hedendaagse muziek betreft, maar die dingen had ik zonder een recensie over de CD allemaal nooit geweten. Wanneer ik ernaar luister, ben ik vooral gecharmeerd door al deze oude klanken. Mijn beste en ik hebben er tijdens een zonnige autorit al vaak van genoten en zullen dat ongetwijfeld deze zomer nog een keer doen.

Take Me To Rio

Velen van jullie zullen ooit wel al eens van de Rhythms Del Mundo reeks gehoord hebben. Een kleine tien jaar geleden werd het befaamde Rhythms Del Mundo: Cuba album uitgebracht waarop leden van The Buena Vista Social Club samen met internationale artiesten bekende liedjes in een nieuw jasje staken. Geïnspireerd daardoor wou het Take Me To Rio Collective dit nog eens overdoen. Weliswaar iets minder zot, aangezien originele vocals werden herbruikt en er geen al te baanbrekende dingen met de oorspronkelijke nummers werden gedaan. Desondanks een goed verteerbare CD die al enkele keren een glimlach op mijn gezicht wist te toveren.

Toots Thielemans – The Brasil Project

Afsluiten doen we met een gouwe ouwe die verscheen toen ik amper één jaar oud was (in 1992 dus). Ik heb deze plaat bijgevolg ook pas jaren later leren kennen toen ik in aanraking kwam met de muziek van Toots. Op dit album werkt hij samen met quasi iedere muzikant die toentertijd iets te betekenen had. Niet elk liedje is door deze verscheidenheid evenveel mijn favoriet maar het meeste kan ik op een rustige zondagavond zeker smaken. Oh, en dan hebben we het nog niet over die bijna tien minuten durende versie van Bluesette gehad …

Kende jij deze albums al? Of heb je nog suggesties van Braziliaanse muziek die ik zeker moet beluisteren? Laat ze gerust achter bij de comments!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?