Audio

Kllo – Well Worn EP

Kllo - Well Worn EP artwork

Het is alweer meer dan twee jaar geleden dat ik op deze blog voor ’t eerst over het Australische duo Kllo schreef. Hun naam bevatte toentertijd zelfs nog een ‘l’ minder. Over hun debuut EP Cusp ben ik nog steeds razend enthousiast. Een tijdje geleden was ik dus eveneens blij om te horen dat ze eindelijk een platencontract hebben getekend, ook voor Europa. Daarbij komt de release van een tweede EP kijken, Well Worn getiteld. En die stel ik vandaag aan je voor.

Mijn aandacht was meteen weer gewekt dankzij de magnifieke eerste single Bolide. Dit is elektronische muziek zoals ik ze graag hoor. Dansbaar, catchy en met een fatsoenlijke beat. Een zomerse topschijf die ik nog bijlange na niet beu gehoord ben.

Walls To Build is het tweede nummer dat we op voorhand te horen kregen. Ook hier bouwt het duo verder op hun typisch fonkelend geluid. Mijn verwachtingen lagen sindsdien hoog voor wat nog komen zou.

Kllo

Wat volgt is het bijna tastbare (pun intended) liedje Sense. Een mooie diepe baslijn en een zachte, licht melancholische zanglijn maken dit tot in de puntjes af.

De laatste twee nummers, On My Name en Don’t Be The One, vind ik iets minder. Ze zijn alles behalve slecht te noemen, maar gewoon niet zo memorabel als de anderen. Heeft er onder andere mee te maken dat deze eerder rustig van aard – en niet zo’n oorwurmen – zijn.

Kortom: de Well Worn EP is wederom een fijn staaltje werk van Kllo. Misschien dat hun eerste EP net wat meer in mijn oren bleef plakken maar ik vind hun huidige richting best aangenaam. Dit najaar gaat het duo bovendien op tournee doorheen Europa, een Belgische datum is nog niet bekend, maar ik hoop dat die er zit aan te komen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?