Audio

AlunaGeorge – I Remember

AlunaGeorge - I Remember artwork

Tijdens Pukkelpop 2016 bracht AlunaGeorge al verschillende tracks van het nieuwe album I Remember. Het was toch nog even wachten op de volledige langspeler, maar de singles die al gelost en live gebracht werden, waren veelbelovend. Drie jaar na hun debuut Body Music brengt het muzikale duo z’n nieuwe nummers uit.

Je kende AlunaGeorge misschien dankzij de samenwerking met dat andere duo, Disclosure. Met hen scoorden ze een hit met White Noise. Dit jaar zagen we hun naam ook nog passeren op Skin, het nieuwste album van Flume, voor het nummer Innocence. In 2013 werd AlunaGeorge tweede bij de BBC Sound of 2013. In datzelfde jaar kwam hun debuutplaat Body Music uit.

Voor dit nieuwe album werkten Aluna en George samen met verschillende andere artiesten. Het eerste nummer van I Remember is daar al een eerste resultaat van. Full Swing is een dansnummer geworden in samenwerking met Pell. Ik probeer me altijd in te beelden dat het eerste nummer op een album je al vertelt wat je nog te wachten staat. Dit nummer maakte meteen duidelijk dat I Remember niet dezelfde weg inslaat als Body Music.

Wat je zeker weet, op het moment dat je naar het vierde nummer op dit album – Hold Your Head High – luistert, is dat AlunaGeorge voor een dansfeest kiest. Dit soort muziek zorgt ervoor dat je niet stil kan zitten. En als het feestje dan toch al bezig is, waarom dan niet Mean What I Mean meteen laten volgen? Dat nummer is duidelijk klaar om het radiolandschap te veroveren en tegelijk een duidelijke boodschap mee te geven: ‘neen is neen’. In een wereld waar feminisme weer helemaal hot is, komt dit nummer perfect op tijd.

AlunaGeorge

In een wereld waar de boeken van de Vijftig Tinten Grijs-trilogie bestsellers zijn, past ook het nummer I’m in Control. Alweer onmogelijk om stil te zitten en een absolute meezinger. Wie zingt nu niet graag dat hij ‘In control’ is?

Titelsong I Remember is één van de hoogtepunten op dit album. We herkennen de zachtere sound die Body Music zo typeerde. In In My Head herken je dan weer drie noten die iedereen aan het gillen krijgen tijdens een set van Disclosure, omdat het publiek dan weet dat White Noise komt. Die noten worden hier perfect geïntegreerd in het nummer, dat nog een hoogtepunt vormt.

AlunaGeorge heeft ondertussen een duidelijk herkenbare sound en die verkennen ze verder in hun nieuwe nummers. Het is duidelijk dat het duo meer voor de dance-kant van hun repertoire heeft gekozen en die ook meer uitdiept met I Remember. Door hiervoor te kiezen, zouden ze wel eens wat fans kunnen winnen. Dat mes snijdt wel langs twee kanten, want fans die eerder voor de gedurfde muzikale keuzes en dromerige vibe van Body Music bleven plakken, durven nu wel eens afhaken.

De keuze voor dance maakt van I Remember geen slecht album. Dit is meer de AlunaGeorge die we hoorden in White Noise. De muziek heeft minder krulletjes dan wat we hiervoor van het duo hoorden, maar op I Remember staan heel wat knappe dance nummers.

 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?