Artikel

Bastille for life (in de AB)

Bastille

Een kans om de Britse band Bastille live te zien in de Ancienne Belgique in het kader van Music For Life, die laat je niet liggen. Zo gezegd, zo gedaan en dus trok ik gisteravond naar Brussel samen met een gelukkige vriendin die het leeuwendeel van hun repertoire wél vanbuiten kent. Zoals verwacht werden we overdonderd door het enthousiasme van band én publiek. Het verslag van een entertainende avond lees je nu.

Hoewel de rij buiten erg lang leek, liep de zaal rustiger vol dan verwacht en konden we toch vlot een perfect plekje op het balkon bemachtigen. De Ancienne Belgique was voor de gelegenheid omgetoverd tot een opstelling tussen de grote zaal en de box. De zitjes bovenaan waren niet toegankelijk, op de eerste rij na, de balkons wel.

Het voorprogramma Frances was er eentje om vlug te vergeten. Een goeie stem, charisma en de nodige pianoskills had ze zeker, maar haar liedjes klonken als één pot nat. Ook een iets te rustige opener voor het geweld van Bastille dat zou volgen.

Na de aankondiging van het ingezamelde bedrag voor Unicef (€76.878) door Eva De Roo van Studio Brussel, was het tijd voor de hoofdact. Dat de fans op de eerste rijen al vanaf ’s ochtends voor de inkom kampeerden, werd snel duidelijk aangezien zij luid reageerden op elk nummer dat werd ingezet.

Bastille tekening

Credit: mijn fijne gezelschap Lynn Janssens

Bastille speelde zoals verwacht een heerlijk strakke set, met voldoende tijd voor (soms Nederlandstalige) interactie (met dank aan Dan’s 3 spiekbriefjes) met het publiek. Er werd door de zanger tijd gemaakt voor een uitgebreide zangronde al wandelend door het publiek, op het gelijkvloers én de balkons. Hij deelde ook enkele drumstokken uit en mijn gezelschap zwijmelde permanent weg bij z’n looks. Kortom: de geknipte frontman voor een boyband.

Aan het begin en het einde van het concert liet de groep vooral hits passeren. In het midden pookten ze de trouwe fans vooral op met allerhande nieuw materiaal. En dat mocht er grotendeels wezen. Niet elk nummer klonk even catchy, maar het werd gauw duidelijk dat hun bekende gesmaakte saus ook op de nieuwe liedjes wel z’n ding doet. Hun bekende cover van Of The Night sloeg onderweg ook in als een bom en liet de grond daveren met een mini-dansfeest.

Eindigen deden ze met – ra ra ra – hun grootste hit (?) Pompeii. Deze passeerde vroeger dan verwacht, waardoor het publiek hard hoopte op een bis. Die kwam er niet, wel besteeg Eva De Roo nog eenmaal het podium om samen met de band, het publiek én de cheque voor Unicef een foto te maken. Een mooi moment in het kader van een mooie actie.

Bastille live 2

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?