Audio

Twee Huizen Verder verzamelt (1)

THV verzamelt

Banks, Jamie Lidell, Katie Melua, Jones … Allemaal brachten ze onlangs een nieuw album uit. Zo veel goede platen, zo weinig tijd. De afgelopen weken was het weer zo ver: we werden overstelpt met interessante releases. Vlaamse bands, Amerikaanse popartiesten, Britse indiejeugd en menig meer artiesten lieten hun werk op de wereld los. Tijd om een bloemlezing te doen van wat onze oren bereikte.

Katie Malua – In Winter ****

Het kerstalbum van het jaar 2016 gaat naar Katie Melua. Met In Winter brengt de Britse al haar zevende album uit en brengt ons daarmee in de zevende hemel. Tien nummers lang betovert Katie Melua ons met de perfecte winternummers. Wat je nodig hebt om deze nummers te beluisteren? Een dekentje en een warme chocolademelk. En pakt elkander nog eens vast!

Jamie Lidell – Building a Beginning *** 1/2

Geen elektronische sound te bespeuren op het nieuwe album van Jamie Lidell. Misschien was zijn laptop stuk, misschien besloot hij dat het tijd was voor iets anders. In ieder geval: nu hij vader is, klinkt zijn muziek een beetje anders. Hij schreef de nummers samen met zijn vrouw en dat zie je aan de titels. Onder andere I Live to Make You Smile, How Did I Live Before Your Love en Don’t Let Me Let You Go prijken op dit album. De vibe, de songteksten en de stem van Jamie maken het allemaal een beetje minder cheesy. Safe to say: Jamie Lidell was erg gelukkig toen hij dit album maakte.

JONES – New Skin ***

Na de verschillende, veelbelovende, nummers van JONES op repeat te hebben beluisterd, was het alleen maar wachten op haar debuutalbum. New Skin lost de verwachtingen niet helemaal in. Jones levert een oké Pop / R&B – album met als hoogtepunten Hoops, Wild en titelnummer New Skin. De Londense artieste gaat voor ballads met R&B-indrukken en verliest daarmee op bepaalde momenten de aandacht van de luisteraar. Het album mist een zekere.. chutzpah. 

Banks – The Altar ****

Het debuutalbum van Banks werd twee jaar geleden enthousiast onthaald. Ze werd in één adem (of toch in de adem erna) genoemd met andere vernieuwster FKA Twigs en was ook live een sensatie. Het was dus afwachten of haar tweede album, The Altar, even veel lof verdiende. Als hartzeer kon zingen, dan klonk het zoals de muziek van Banks. De alternatieve R&B-artieste overstijgt met sommige nummers haar vorig werk en bij andere nummers vraag je je af of je naar The Altar luistert of naar Goddess. Banks is nog steeds op haar best in een samenwerking met SOHN, zoals bij het nummer Gemini Feed. Zeker de moeite waard om te beluisteren, opnieuw te beluisteren en uit te kijken naar haar live optreden in Trix in februari (uitverkocht).

The Naked and Famous – Simple Forms *** 1/2

Vanaf het eerste nummer onontkenbaar een album van The Naked and Famous. Het geldt als comeback album voor de Nieuw-Zeelandse band en is hun derde LP in totaal. Hedendaagse pop noemen ze het zelf en dat geeft het misschien inderdaad nog het beste weer. Als dit album een schilderscollectie was, dan was het een kleurrijk, schreeuwerig geheel dat zijn aanschouwer energie geeft.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?