Audio

Lady Gaga – Joanne

Lady Gaga - Joanne artwork

Lady Gaga, Mother of Monsters, heeft een nieuwe plaat uit: Joanne. We ontmoeten een volwassenere versie van Gaga vol kracht in haar stem en met sterke teksten. 

De afgelopen weken heb ik het album op repeat beluisterd. Ik voel me steeds opnieuw in de ban van de nummers. Lady Gaga heeft haar gewoonlijke beats en flashy show niet nodig om indruk te maken. Ze toont met Joanne aan dat ze veel meer is dan de vrouw die in vleesjurk, ondertussen al 6 jaar geleden, de monden van vriend en vijand open deed vallen.

Het grote verschil tussen dit album en al haar vorige begint al bij de hoes. Het artwork van de vorige albums was, net als de muziek, opvallend drukker. Op dit album zien we Lady Gaga eens van een andere kant, letterlijk. Helemaal stripped down met enkel een roze hoed en lange blonde haren tegen een lichtblauwe achtergrond. Zo staat ze daar in profiel.

Toen Lady Gaga de titel van haar album bekend maakte, dacht ik dat het een country album zou worden. Joanne knipoogde in mijn hoofd meteen naar Jolene van Dolly Parton. Maar Joanne lijkt in het niets op Jolene en maar goed ook (het zou maar saai zijn anders). Lady Gaga bezorgt ons een album dat toonaangevend zal blijken binnen de popindustrie. Elk nummer op dit album stelt het grote talent van Gaga tentoon met als absolute hoogtepunt haar duet met Florence Welch, Hey Girl.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?