Artikel

Favoriete koffiebars: Hasselt / Rotterdam / Gent

King Kong Hasselt

Eén van de weekendactiviteiten waar mijn beste en ik ons vaak aan schuldig maken, is koffietjes drinken. Thuis maar ook op verplaatsing. Ik ben al lang kwijt hoeveel koffiebars ik ondertussen heb bezocht, maar zo nu en dan wil ik hier graag een paar favorieten opsommen. Zo weet jij weer waar naartoe op je vrije dag. En misschien komen we elkaar een keertje tegen?

King Kong (Hasselt)

(foto: zie boven) Eigenlijk behoeft deze zaak geen introductie meer op Twee Huizen Verder. Twee jaar geleden stelde ik ze al voor aan de hand van hun fijne muzieksmaak. Over de koffie kan ik ook niks slechts vertellen, het is daar altijd een feest. De flat white voor het lief en de cappuccino voor mezelf staan al bij Gemma op papier wanneer we in het deurgat staan, dat zegt genoeg? Facebook van King Kong.

Hopper (Rotterdam)

Hopper Rotterdam

Op zondag de speelplaats voor alle hippe Rotterdammers met kinderen, maar laat dat je vooral niet aan het hart komen. Hopper heeft namelijk ook een geweldige – steeds wisselende – lunchkaart (soep! tosti’s! broodjes!) en uiteraard ook lekkere koffie en taart. Gratis kraantjeswater voor erna is aanwezig, en wordt door ons altijd geapprecieerd. Website van Hopper.

Café Labath (Gent)

Café Labath Gent

Ha, veel herinneringen bij deze koffiebar. Vier jaar zat ik op Luca School Of Arts (toen nog Sint-Lucas) in dezelfde straat. Het hek was snel van de dam. Op alle mogelijke momenten ben ik daar al binnen gevallen. Na jury’s, voor dinner date’s, na examens, met vriendinnen, … Er is (bijna) altijd plaats voor je en de cappuccino’s, latté’s DS (met double shot espresso!) en bunny’s (filterkoffie) zijn altijd goed. Bovendien is er gratis kraantjeswater en hebben ze een Airbnb appartement boven de bar waar ik dringend heen wil. Je moest al weg zijn. Website van Café Labath.

En waar drink jij het liefst jouw koffie (of thee)?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?