Video

Pukkelpop 2017: droomaffiche

Pukkelpop 2017 wishlist

Vandaag is het 20 februari, de dag die Pukkelpop vorige week op Facebook aankondigde als één waarop iets te gebeuren staat. Tot nog toe maakte het festival z’n eerste namen altijd pas later bekend dan nu, maar wij vermoeden dat ze de hete adem voelen van de andere festivals en daardoor vandaag al iets zullen lossen. Tot ze dit doen houden wij jou nog even zoet met onze wishlist voor de 32ste editie van Pukkelpop. 

De top drie die ik instuurde op de website ziet er als volgt uit:

1. Daft Punk

Deze band had tot nog toe de ‘gewoonte’ om elke tien jaar te toeren. De laatste keer was in 2007. Dus, toe, alsjeblieft, PKP, strik ze opnieuw! puppy eyes

2. Banks

Hoewel haar laatste plaat mij teleurstelde, is Banks toch nog steeds een dame die ik eens aan het werk wil zien. Het festival lijkt me een mooie gelegenheid, zonder voor haar act alleen geld neer te tellen.

3. Jungle

Toen hun debuutplaat in 2014 verscheen, schreef ik hier nog dat ze niet langer dan dat jaar zou blijven hangen. Bleek dat een grove leugen, want ik luister er in 2017 nog steeds naar. Ook dit is een band die ik vanwege rampzalige weersomstandigheden live al heb moeten missen, en nog steeds ongelofelijk graag wil zien.

MAAR: toen ik de lijst instuurde, dacht ik enkele luttele seconden later ‘f*ck, ik ben nog wat volk vergeten’ dus bij deze, nog twee toevoegingen …

4. Solange

Ongetwijfeld bracht zij één van de platen van 2016 uit, ze heeft al enkele zomerfestivals op haar lijstje staan, dus hopelijk komt dit er nog bij. Dan heb mijn (dag)ticket sowieso meteen gekocht.

5. Little Dragon

Zo’n band die al jaar en dag stand houdt, is Little Dragon. Ik zag ze voor ’t eerst op PITCH in Amsterdam in de namiddagzon, die Yukimi met haar stem helemaal betoverde. Sowieso een zeer geschikte Pukkelpop band, dus dat komt wel in orde denk ik.

6. Childish Gambino

Donald Glover won dit jaar een Golden Globe voor zijn reeks ‘Atalanta’. Naast schrijven en acteren heeft hij ook nog talent voor muziek. Onder de naam Childish Gambino maakt hij geweldige muziek. In 2016 releasete hij zijn fantastische album ‘Awaken, My Love’. Dat willen wij wel eens live horen!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?