Audio

Coely – Different Waters

Coely - Different Waters cover

’t Is alweer van 2013 geleden dat Coely’s debuut EP verscheen. Een schijfje dat ik grijs heb gedraaid. Ze timmerde verder aan haar act, bracht losse singles en samenwerkingen met andere artiesten uit en laat vandaag eindelijk haar eerste album los. Different Waters heet ‘ie, en ik stel hem aan je voor.

Energie staat centraal doorheen deze plaat. “De energie is anders. Dansbaar! Je moet nu wel bewegen” zegt Coely er zelf over. Je voelt kracht in alle vezels van elk lied. Soms latent, soms expressief. Niet dat de muziek als een stuiterbal klinkt, integendeel. Balanceren kan deze jongedame goed. De diepe bassen en mannenstemmen op Danger Danger 2.0 tegenover de rustige interlude Elysée vormen het mooiste bewijs.

Het talent om haar verhaal op verschillende manieren uiten, beheerst ze ook. Coely is niet louter dat rap-dametje uit het Antwerpse. Ze bezit over een ferme soulstem. Haar cover van Beyoncé bij Studio Brussel deed mijn mond open vallen. Op Different Waters laat ze nog enkele keren de kracht horen die haar strot produceert.

Coely

Credit: Artur Eranosian

Voorzichtige drum-‘n-bass klanken worden aangekaart op Can’t Get Away. Volgens mij moet ze mede-Antwerpenaar Netsky maar eens een bezoekje brengen met deze vibe.

Het kleine dipje in dit album zit ‘m in het midden. No Way weet me net wat minder te pakken dan de rest. Al zijn we snel weer vertrokken dankzij haar laatste single Wake Up Call. Blu Mood is rustig maar charmeert wel dankzij de gesproken tekst (van haar moeder?).

En als het nog niet genoeg was, is het sluitstuk ook prachtig. On My Own bezorgde mij kippenvel met een machtige melodie en zeer oprechte lyrics. “I’m ready for the top of my life” zingt ze, awel ja, ga ervoor. Voor de reeds bekende bonus track Ain’t Chasing Pavements bevindt zich ten slotte Celebrate. Een frivool lied inclusief panfluit dat mij instant vrolijk maakt. Ja Coely, het is tijd om te vieren, we gaan met z’n allen uw plaat vieren!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?