Audio

FKJ – French Kiwi Juice

FKJ - French Kiwi Juice artwork

Laat ons eerlijk in zijn: week 9 van 2017 was niet de beste van het jaar tot nog toe. Het weer was zielig en mijn persoonlijke omstandigheden nog treuriger (op het concert van The xx na). Ik ga er niet verder over uitweiden maar kan je wel vertellen dat ik dit weekend nood had aan een streepje zon. Buiten heb ik ’t bijna niet gezien, maar binnen wel gehoord. En dat is te danken aan FKJ die gisteren zijn debuutplaat uitbracht.

Ik leerde de muziek van de Fransman met dreadlocks op de Radio 1 sessie met Selah Sue eind 2015 kennen. Of tenminste: dat dacht ik. Toen ik ‘m later zocht op Soundcloud zag ik dat ik reeds een nummer van hem had geliket. Toen al wist ik dat hij garant stond voor zomerse melodietjes. Dat is op zijn album French Kiwi Juice niet anders.

Veel meer moet je er ook niet achter zoeken. Geen grootste bombastische geluiden of radio hits. Wel materiaal om bij weg te dromen en een (m/c)ocktail te drinken. Soms klinkt ’t alsof je in een rooftop bar staat (Skyline) en soms waan je je in een jazzclub (Joy).

FKJ

Eigenlijk hè, hoeft muziek zo nu en dan niet te moeilijk en complex te zijn. ’t Leven is dat al genoeg. En daarmee wil ik niets zeggen over de capaciteiten van FKJ, want laat dat duidelijk zijn: deze plaat steekt goed in elkaar. Het is muziek voor op de achtergrond, maar ik kan er ook echt naar luisteren en ervan genieten. En vooral niet te veel bij nadenken. Even geen negativiteit. Dat doet deugd.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?