Audio

Glints – Burgundy EP

Glints - Burgundy EP cover

Geïnspireerd door Kanye West en The Streets begon Jan Maarschalk Lemmens muziek te maken als Glints. Ondertussen is zijn tweede EP Burgundy klaar.

“Binnen die stroming heeft The Streets het meeste voor mij betekend. Mike Skinner is een geniale schrijver: de woordkunst, beeldspraak en stijlfiguren die hij in zijn teksten verwerkt, onderscheiden hem van de rest. Ik voelde mij meteen verbonden met Britse hiphop. Ik hou van Engelse literatuur, ik ben voortdurend bezig met de Engelse taal”, vertelt de Antwerpenaar. En hij heeft nòg een connectie met de Engelse taal: zijn vader is een Engelsman. Vandaar dat zijn Brits impeccable is.

In 2015 bracht Glints zijn eerste EP uit en sindsdien heeft hij duidelijk niet stil gezeten. Ondertussen kunnen we ons tegoed doen aan zijn tweede EP. Burgundy is een verzameling van zes intrigerende nummers. De sterkte van Glints is dat hij een originele sound combineert met strakke teksten, wat ervoor zorgt dat  zijn muziek niet snel gaat vervelen.

Voor Burgundy werkte Glints samen met Justin Gerrish, die in het verleden met, onder anderen, Herbie Hancock, D’Angelo en Vampire Weekend samenwerkte en producer Jergan Callebaut (VUURWERK) en gitarist/producer Matthias Bervoets. De Antwerpse zanger laat zich goed omringen en dat merk je ook aan het resultaat.

Wij willen meer van dat!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?