Audio

Soulwax – FROM DEEWEE

Soulwax - FROM DEEWEE

Eigenlijk ken ik niet zo veel van de Belgische band Soulwax. Daarom ben ik er ook geen fan van. Al wil dat niet zeggen dat ik niet kan bewegen op klassiekers zoals NY Excuse en het nieuwe érg catchy Missing Wires. Vandaag releasen de broers Dewaele na vele met zijprojecten gevulde jaren nog eens een nieuwe plaat, FROM DEEWEE. En die stellen we aan je voor.

Wij ja, want mijn lief is wél een Soulwax adept. Ik besloot om hem interview-style z’n zegje te laten doen over het album. Kwestie dat je ook een iet of wat gefundeerde mening te lezen krijgt vandaag.

Thomas, wat vind je van het nieuwe album?
T: Het is de ultieme Soulwax plaat. Het bevat zowel het hardere werk met de drums uit de beginjaren van de groep. Maar ook het elektronische van Nite Versions en wat de twee broers als 2manydjs ernaast doen zit erin. Het is het bijna perfecte huwelijk dat ze deze twee mooi op FROM DEEWEE hebben gecombineerd. Ik vind het bovendien ook super cool dat ze het in één take hebben opgenomen.

Waarom?
T: Dat zorgt ervoor dat het niet perfect is. Het kan gewoon niet allemaal in één keer perfect zijn. Maar dat maakt het wel echt. En daar ben ik wel fan van. Ik heb er wel respect voor dat ze dat durven, zo na twaalf jaar nog eens een plaat uitbrengen en dan dat ‘bam’ in één keer doen.

Favoriete nummers?
T: Die heb ik momenteel nog niet. Alles dus.

Heb je nog iets toe te voegen?
T: Ja, dat ik spijt heb dat ik er in de AB niet bij kan zijn.

Kortom, als iemand ons nog aan een duoticket kan helpen voor de show van Soulwax op 12 april: shout!

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?