Artikel

7 tips voor een eerste keer in New York

NY Skyline

Start spreading the news… I’m leaving today! Althans, dat was het geval in november. Samen met de organisatie Kazi ging ik voor de eerste keer in mijn leven naar New York

Nietsvermoedend had ik me geregistreerd op de website van Kazi, een organisatie die pasafgestudeerden aan een job helpt op basis van hun persoonlijkheid. Kreeg ik plots een mail dat ik een reis naar New York had gewonnen samen met nog 30 andere jongeren. Ik geloofde het eerst niet, maar na een ontmoetingsavond was het plots helemaal echt.

Onder het levensmotto ‘beter laat dan nooit’, hier zijn ze dan: mijn tips voor een eerste keer naar New York. Ik bleef drie dagen en dit waren mijn hoogtepunten.

Tip 1: Lees het boek van Patrick Van Rosendaal

Het boek heeft me geholpen om New York al beter te leren kennen voordat ik vertrok. De vijf boroughs, de etiquette wanneer je fooi geeft… Ik was er dankzij BENY helemaal klaar voor!

Tip 2: Ga met Halloween en ga naar de Halloween Parade

Je ziet er de gekste mensen. Meest memorabele kostuum dat ik zag? Iemand verkleed als Donald Trump met een Mexicaanse hoed op! Maar man, wat heb ik mijn ogen uitgekeken!

Tip 3: Bezoek Central Park

‘De longen van New York’ zijn echt honderd procent de moeite. Leen een fiets bij één van de zaakjes vlakbij de ingang van het park, of ga gewoon heerlijk te voet. Als je je fiets hebt terug gebracht bij dezelfde zaak als waar ik was, zoek dan naar Beyond Sushi! Eerlijk waar: beste dumplings die ik ooit al at.

Tip 4: Bekijk het Vrijheidsbeeld van dichterbij

Ik was maar zelden zo gelukkig als toen ik het Vrijheidsbeeld van dichtbij zag. Geen idee waarom, maar het deed wat met me.

Tip 5: Wat je ook doet, ga naar Brooklyn

Even weg uit de drukte van Manhattan? Dan moet je in Brooklyn zijn. Ik ging er shoppen en daarna gingen we met de hele groep naar de Brooklyn Winery voor een kaas- en wijnbuffet inclusief aansluitend feestje met de Belgische DJ Major K.

Tip 6: Bezoek de site van de Twin Towers

Op de plaats waar voor 9/11 de Twin Towers stonden, is nu een groot eerbetoon aan de slachtoffers te vinden. Een waterval als metafoor voor het verdriet dat nooit stopt. Daar word je stil van (en het is ook verboden om er te spreken).

Een beetje verder vind je de nieuwste hotspot: Oculus. Een futuristisch staaltje architectuur waar opnieuw iedereen stil van werd.

Tip 7: Zoek een manier om te kunnen blijven …

en vertel mij wat ze was.

I looove New York! Geef jouw tips voor de metropool zeker hieronder!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?