Artikel

Elizabeth Gilbert – Eat, Pray, Love

Eat Pray Love

Tijd om het over boeken te hebben. Persoonlijk heb ik altijd wel een boek in mijn handtas zitten waarin ik op dat moment aan het lezen ben. Deze maand las ik Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert

Je zag misschien de film met Julia Roberts al. Ja, die is wel leuk, maar het boek gaat veel verder en dieper. Het was voor mij een helende ervaring. Dat klinkt stom en heel erg wollen-sokken-achtig, maar ik kan het echt niet op een andere manier uitdrukken.

Elizabeth Gilbert vertelt ons wel vijftig keer dat haar scheiding zo veel pijn deed. De reden waarom ze gescheiden is, houdt ze liever privé. Wat ik respecteer, maar stiekem toch ook niet helemaal. Het moet een pijnlijke ervaring geweest zijn voor de Amerikaanse schrijfster, maar het leidde uiteindelijk wel naar positieve dingen. Ze ging na haar scheiding een jaar op ontdekking. Het boek is, zoals haar jaar, opgedeeld in drie delen: eten, bidden en beminnen. Dat doet ze in respectievelijk Italië, India en Indonesië.

Het boek inspireerde me. Toen Elizabeth in Italië zat, begon ik spontaan op te zoeken of ik niet een paar dagen naar Rome kon. Honderd pagina’s later zat ze in India te mediteren en aan yoga te doen. Meteen begon ik ook elke avond een poging te doen om te mediteren en ging ik op zoek naar leuke yoga retreats. I know: ik ben een beïnvloedbaar schaap.

Het verhaal was niet complex. Je volgt simpelweg een vrouw tijdens de zoektocht naar zichzelf. Als je houdt van een spanningsboog die je de hele tijd op het puntje van je stoel houdt, of een super romantisch verhaal, dan is dit niet het boek dat je zoekt. Ben je op zoek naar een boek dat je het gevoel geeft dat je een beetje wijzer bent nadat je het hebt dichtgeklapt? Dan kan je hier misschien, net als ik, best wel van genieten.

Heb jij een boek dat je ons wil aanraden? Laat het ons zeker weten!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?