Artikel

Björk – 34 Scores for Piano, Organ, Harpsichord and Celeste

Björk

Björk, levende legende, zangeres, producer en kunstenares, werkt al 6 jaar aan een boek met bladmuziek van haar nummers. Vanaf 5 juni kan je ‘34 scores for piano, organ, harpsichord and celeste‘ online kopen en je muzikale lusten op de piano ermee botvieren!

In Los Angeles loopt nog tot 4 juni een tentoonstelling ‘Björk Digital’. Het belooft de moeite te worden. De tentoonstelling is opgedeeld in drie delen. Het eerste deel staat volledig in het teken van haar meest recente album ‘Vulnicura‘. Het tweede deel stelt het educatieve project ‘Biophilia‘ van Björk tentoon. Ze ontwikkelde daarvoor verschillende muzikale apps en instrumenten. Aan het einde van de tentoonstelling kan je met een Virtual Reality bril deel uitmaken van de videoclips van Björk.

Björk is dus al langer dan vandaag bezig met digitale projecten. Biophilia werd fantastisch onthaald en ondertussen al geïmplementeerd in het onderwijs in alle Scandinavische landen.

In haar eigen woorden:

“in the autumn of 2009 i sat down and wanted to decipher and reevaluate what musical education meant to me. the frustrated musicologist in me went ahead and completed the educational biophilia which since has been taught all around the world and is now a permanent part of scandinavias curriculum”

Niet alleen een hart voor muziek, maar ook een hart voor vrouwen die hard werken.

“and last but not least: as a soft feminist stance i decided to put importance on my arrangements through the years (i feel still today most people are not aware of i have done the majority of the choir, brass, string and vocal arrangements myself through the years) by doing concerts where we have transformed all these arrangements over to strings to emphasizing that part of my work. so far we have played albert hall, harpa hall in reykjavík, the auditorio in mexico city and will be playing the disney hall on the 30th of may. and i will be singing on top”

Björk treedt op 30 mei op met een 32-koppig strijkorkest. Het wordt haar eerste concert in de Walt Disney Concert Hall. Impulsieve beslissers, rejoice en plan een last minute tripje naar Los Angeles!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?