Artikel

Cheap naar Londen

London Kings Cross Station

Een vriendin van me doet haar stage in Londen en dat vond ik de uitgelezen kans om nog eens naar Groot-Britannië te gaan! 

Voor mijn tickets van Brussel heen en terug naar Londen heb ik 64 pond, of 75 euro, betaald. Super cheap! Dankzij snap.eurostar.com. Je kiest of je de trein ’s ochtends of ’s avonds wil nemen en zij kiezen de uren. Het tijdstip waarop je de trein zal nemen, krijg je dan 2 dagen op voorhand in je mailbox. Fingers crossed dat het niet de trein om 6u is, maar verder: top idee. Goedkope treintickets en spanning tot op het einde, what’s not to love?

Concertje meepikken terwijl je daar bent? -> www.songkick.com Gewoon je locatie en data ingeven en je kan beginnen plannen. Wel goed dubbelchecken waar je je tickets koopt.

I love food! De beste brunch vind je bij Beany Green. Ik ging voor de coconut french toast en dat was mega lekker. Wentelteefjes met mascarpone, kokosschilfers, frambozen, mangoschijfjes en maple syrup. Fan-tas-tisch!

Er zijn verschillende vestigingen van Beany Green in Londen. Wij gingen naar die in Little Venice. Na onze verzadigende maaltijd maakten we een wandeling langs de vaartjes van de prachtige buurt. Het ligt daar vol mooie bootjes en wij hadden geluk: er was net een botenfestival.

De straten van Londen evolueren constant. In Brick Lane vind je super veel street art die elke dag anders is. In deze afbeelding zitten verschillende elementen: een vogelverschrikker, een orthodoxe jood, geld en graaiende handen.

Als cultuurliefhebber ging ik ook naar een museum. Wij kozen voor het Somerset House waar je allerlei gratis tentoonstellingen kan gaan bekijken. We gingen naar eentje over games en hoe die geëvolueerd zijn doorheen de jaren. Voor we het weten zaten we een potje te schaken.

Tot slot is er ook de verplichte Westend musical. Als je ’s ochtends om 8u aan het ticket kiosk gaat staan, kan je voor 5 pond naar Matilda gaan kijken! Tenminste als je één van de 16 eersten bent. Anders betaal je de volle pot. Wij gingen niet naar Matilda, maar naar Les Misérables en het was meesterlijk!

Ik was er vier dagen en heb alweer verschillende dingen gedaan die ik er nog nooit deed. Londen blijft een fantastische plek om naar te citytrippen!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?