Artikel

Favoriete koffiebars: Sevilla / Antwerpen (1)

Torch Coffee 1

Eén van de weekendactiviteiten waar mijn beste en ik ons vaak aan schuldig maken, is koffietjes drinken. Thuis maar ook op verplaatsing. Ik ben al lang kwijt hoeveel koffiebars ik ondertussen heb bezocht, maar zo nu en dan wil ik hier graag een paar favorieten opsommen. Zo weet jij weer waar naartoe op je vrije dag. En misschien komen we elkaar een keertje tegen?

Torch Coffee (Sevilla)

Torch Coffee 3

Koffie drinken bij 33°C? Daar zeggen wij geen nee tegen. Zeker niet als de koffiebar in kwestie voorzien is van airco. Met Torch vonden we een prach-tig ingerichte (industriële loftstijl) bar vlak aan de rivier en de Torre del Oro. Bonen branden doen ze zelf, op een schattige brander met hoop en al 2 kg capaciteit. Dat het lekkere koffie was, daar waren we het met z’n vijven over eens. Ook iced coffees behoren tot de mogelijkheden, voor als je het warme zwarte goud echt niet ziet zitten met zo’n weer. Website van Torch Coffee.

Torch Coffee 2

Kolonel Koffie (Antwerpen)

Kolonel Koffie

Nu we in Antwerpen wonen, is het nog eenvoudiger om ergens in de stad een koffietje te slurpen. Een favoriete koffiebar kiezen is dus een onmogelijke zaak, want dat zijn er meerdere. Maar een mens moet ergens beginnen. We kennen Kolonel Koffie nog uit hun tijd in het centrum, toen ze daar een ieniemienie hoekpand bezaten. Ondertussen hebben ze een ander hoekpand gevonden, een ruim exemplaar met veel lichtinval in de Montignystraat. Top (huisgebrande) koffie en zelfgemaakte taart, massa’s kranten/tijdschriften en een zonnig terras. Geen slecht woord hierover te zeggen. Website van Kolonel Koffie.

En waar drink jij het liefst jouw koffie (of thee)?

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?