Audio

J. Bernardt – Running Days

J. Bernardt - Running Days artwork

Eén van de vier soloprojecten van Balthazar is dat van Jinte Deprez. Hij gaat momenteel door het leven als J. Bernardt. Een man met een zwoele stem die het erop gemunt heeft om ons te laten heupwiegen op z’n beats. Na heerlijke singles als Calm Down en Wicked Streets, brengt hij vandaag zijn debuutplaat Running Days uit.

Mijn lief en ik vroegen af waarom ze het doen – ‘dan heb je alles waar je op wacht toch al gehoord?’ – maar het album begint dus met drie van de vier singles. Anderzijds roept het herkenbaarheid op en laat het je ook wel verder luisteren, maar dat zouden we anders ook doen. Muziekindustrie, enlighten us?

Maar goed, die singles dus. Laat het ons er meteen over eens zijn dat die stuk voor stuk een schot in de roos zijn. Een favoriet kiezen kan ik echt niet. Na dat trio volgt het onbekende materiaal, al is ‘onbekend’ ook relatief. Op 20 april hoorden we J. Bernardt in Trix namelijk al de volledige plaat spelen. En dat klonk toen meer dan oké. Wij waren dus ook zeer benieuwd naar de albumversies.

J. Bernardt

Credit: Athos Burez

Ook hierop kan ik weinig negatieve commentaar geven. The Question klinkt jachtig en driftig, iets wat live ook heel goed naar voren kwam dankzij de rusteloze Jinte. My Own Game gooit het over een totaal andere, kalme, boeg. Maar wel eentje die ik enorm kan smaken. Een meanderend lied dat in gedachten verzonken is, een welgekomen rustpauze.

Een zwakker moment komt in de vorm van The Direction, een lied dat zelf niet zoveel richting heeft. De oeh-oeh’s voegen een leuk accent toe maar verder geraak ik toch wat afgeleid tijdens het beluisteren ervan. Motel is dan weer wél mijn ding. Deze instrumental bleef me ook bij van het concert. Heerlijke blaaspartijen, een laatavond melodietje, za-lig.

Kortom: het mag duidelijk zijn dat we het soloproject van Jinte Deprez zeker waarderen. Hij heeft lang aan z’n debuutalbum gewerkt, maar het resultaat staat als een huis. Zomerplaat van 2017? Waarom ook niet.

PS: herinneringen aan de locatie waar z’n albumartwork en bovenstaande foto werden gefotografeerd heb ik grappig genoeg ook. Pamukkale in Turkije, bezocht in 2008, bewijs hieronder 😉

Pamukkale 1

Pamukkale 2

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?