Audio

Coldplay – Kaleidoscope EP

Er wordt de laatste jaren wel vaker lacherig gedaan wanneer het over Coldplay gaat. De band heeft sinds Viva La Vida al een paar bedenkelijke albums uitgebracht. Met hun Kaleidoscope EP maakt de band een sister release voor hun meest recente album A Head Full Of Dreams.

Viva La Vida is het laatste echt goede album dat Coldplay heeft gemaakt. There, I said it. Sindsdien heb ik het gevoel dat de passie voor muziek ver te zoeken is bij de band en vervangen is door een passie voor commercialiteit. Misschien heb je je  brandende toorts en hooivork al bij de hand genomen bij die uitspraak. Colplay verkoopt met elke tour alle tickets van het Sportpaleis – en recent Vorst Nationaal – uit, dat is waar. Maar het zijn de klassiekers als Yellow, Fix You en Viva La Vida die de keet pas echt in brand steken. Plus: Chris Martin is een uitstekend live performer.

Op Kaleidoscope staan 5 nummers.  A L I E N S is een nummer ten voordele van Migrant Offshore Aid Station (MOAS), een NGO die migranten redt die op zee in gevaar raken. Het nummer zelf is niet spectaculair, maar de filosofie erachter kan ik zeker appreciëren.

Daarnaast heb je ook een samenwerking met Big Sean, Miracles en hun tophit met The Chainsmokers Something Just Like This. Twee feelgood nummers pur sang. Maar het is Hypnotised dat me echt meeneemt op een reis die ik al lang niet meer gemaakt heb met Coldplay. Het nummer is parel waar hij niet verwacht werd. 

De mannen focussen zich met hun laatste EP en LP vooral op feelgood muziek die goed scoort bij brede publiek, maar die na één zomer ook alweer in de vergeetput is afgedaald. Vroeger maakte Coldplay muziek die een heel leven mee ging en gedraaid werd. Tegenwoordig maken ze muziek die vooral zo veel mogelijk moet verkopen / gedraaid worden op de radio en wel nu meteen. Jammer. 

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?