Audio

Haim – Something To Tell You

HAIM - Something To Tell You artwork

Vrijdag 00h30, het scherm van mijn gsm licht op: Something To Tell You van Haim is nu beschikbaar. Ik ben meteen klaarwakker van enthousiasme: ze zijn terug!

Haim veroverde in 2012 onze harten met hun eerste nummers ‘Don’t Save Me’ en ‘Send Me Down’. In 2013 brachten ze hun debuutalbum ‘Days Are Gone’  uit. Dat album werd vol lof onthaald door de vakpers en al helemaal door het grote publiek. In 2014 publiceerde The New York Times een dubbelinterview met Haim en Stevie Nicks, soms ook wel de godin van de Rock’n Roll genoemd. Eén van de interessantste passages in het interview is wanneer Stevie Nicks de zussen aanraadt om een dagboek bij te houden.

“Do you guys keep a journal?” Nicks asked. Este replied that she kept notes on her phone. Nicks asked Lori to bring down her most recent red-leather journal, with its pages edged in gold, which she keeps beside her bed and writes in nightly. So began a lesson in journaling: On the right-hand side of the page you write what happened that day, and on the left-hand side you write poems”

Terug naar vannacht. Vier jaar na hun eerste langspeler brengen de gezusters Haim een nieuw album uit. Haim heeft het over gevoelens die ze nooit konden uitdrukken, verlangen en een gebroken hart. Het lijkt alsof ze de raad van tante Nicks gevolgd hebben.

HAIM band

De magie van de drie zussen blijft duren. Er is niemand anders in de muziekindustrie die deze sound heeft. Ook op dit album krijg je de nostalgische vibe van de jaren 70 en 80. De zussen keerden terug naar hun ouderlijk huis om het album te schrijven. Het eerste nummer dat ze schreven was ‘Little of Your Love’. “When we wrote that, it felt like ‘Hey, we still know how to do this! It’s happening!’ And then we finally got the ball rolling”, zeggen de dames daarover.

En of ze nog weten hoe het moet. Something To Tell You bevat dezelfde elementen als hun eerste album, maar introduceert ook nieuwe stijlen. De zussen zijn niet bang om hun ziel bloot te leggen in hun muziek, prachtig voorbeeld hiervan: ‘Night So Long’. Hun producer Rechtshaid merkte een opmerkelijk verschil in eerlijkheid in hun songwriting in vergelijking met hun vorige album.

‘Days Are Gone’ blijft het ultieme Haim album. ‘Something To Tell You’ mist heel vaak de ballen die dat eerste album heel duidelijk aan zijn lijf had. Este, Danielle en Alana Haim hebben enorm veel talent en het is ongelooflijk dat dat allemaal bij één familie terecht is gekomen. Er staan fantastische nummers op dit album, maar ook een aantal nummers die jammer genoeg in de vergetelheid zullen eindigen.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?