Audio

Mura Masa – Mura Masa

Mura Masa - Mura Masa artwork

Eindelijk: het langverwachte eerste echte studioalbum van Mura Masa! De twintiger uit Londen heeft talent, zoveel is zeker, maar vertaalt zich dat ook op een full album? 

“Hoezo debuut?”, dacht ik toen ik de mail over dit album las. Wat is Soundtrack to a Death dan? “Geen studioalbum, maar een mixtape”, was het antwoord. Sinds ‘Soundtrack to a Death’ is Alex Crossan enorm gegroeid. Niet alleen op muzikaal vlak, maar ook op vlak van populariteit. Iedereen wil met hem samenwerken, hij stond op de shortlist voor BBC Sound of 2016 en hij inspireerde de muziekwereld met zijn unieke geluid.

De panfluit die Mura Masa in het begin zo typeerde (denk maar aan Lotus Eater), is ondertussen al overgenomen door zowat alle producers ter wereld. Hij doet het nu met straffe beats die ongelooflijk aanstekelijk zijn.

Mura Masa

De lichting van BBC Sound of 2016 was erg getalenteerd. Ter opfrissing: Jack Garratt won dat jaar, Alessia Cara werd tweede en NAO stond datzelfde jaar ook op de lijst. Mura Masa en NAO hebben elkaar toen duidelijk gevonden. De twee werkten al verschillende keren samen. Bijvoorbeeld voor Firefly.

De samenwerking met NAO is lang niet de enige op het album. Jamie Lidell, Charlie XCX, Bonzai, Christine and the queens en Damon Albarn (van Blur en Gorillaz) doken ook met Mura Masa in de studio. Het resultaat zijn 13 zeer verschillende nummers. Mura Masa slaagt erin om de essentie van de persoon waarmee hij samenwerkt te behouden in zijn eigen nummers.

Mura Masa zelf vertelt dat zijn album “the confusion and chaos of being 20 and living in London for the first time” voorstelt. Dat resulteert in een heerlijke mix van gevoelens die uit de nummers stralen. Soms zijn de nummers lieflijk, zoals de samenwerking met Bonzai What If I Go? en Firefly met NAO. Andere nummers zijn een zalig feest zoals Nuggets en de samenwerking met Jamie Lidell Nothing Else!. Elk nummer verrast en het album gaat op geen enkel moment vervelen. Dit moet wel één van de beste albums van het jaar zijn.

Al wie Mura Masa al even volgt, had hoge verwachtingen voor dit album. Hij heeft ze overstegen. Dat wordt een fantastisch feest op 17 augustus Pukkelpop in de Dance Hall.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?