Artikel

Zita Theunynck – Het wordt spectaculair. Beloofd.

Het wordt spectaculair. Beloofd

Het wordt spectaculair. Beloofd. is eigenlijk een heel arrogante titel, maar Zita Theunynck mag arrogant zijn als het op dit boek aan komt. Dit was het meest verfrissende werk dat ik de afgelopen maanden open heb geslagen. Het is een liefdesverhaal, maar toch ook niet helemaal. 

Het verhaal gaat over Anna die op een perron in Frankrijk staat en beseft dat ze niets meer heeft. Maar het gaat ook over Leonard die een hele hoop brieven naar Anna schreef. Helaas is Anna die brieven vergeten op de trein waar ze net is afgestapt.

De brieven van Leonard aan Anna zijn ongelooflijk liefdevol en bijna literair geschreven. Aan het begin van het boek lees je eerst alle brieven en pas daarna kom je de verhalen erachter te weten. Die verhalen worden verteld door Leonard die zinspeelt op een dramatisch einde van deze relatie. Hij schildert Anna af als een soort mythische nimf die naast betoverend mooi, ook oneindig interessant en erg fragiel is.

The struggle was real. Als ik wou had ik het boek in één keer uit kunnen lezen maar ik wou helemaal niet dat het boek al uit was. Zita Theunynck heeft hiermee een schitterend debuut geschreven.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?