Audio

Anna Of The North – Lovers

Anna Of The North - Lovers artwork

Het is al een tijdje geleden dat we voor ’t eerst iets van Anna Of The North (afkomstig uit Noorwegen, ah ja) hoorden. Haar magnifieke debuutsingle Sway blijft nog steeds één van haar beste nummers tot nog toe. Recent bracht ze ook haar eerste album Lovers vol nieuw werk uit. En ik was best nieuwsgierig om dat te horen.

Met de openingstrack van de plaat wordt de lat meteen hoog gelegd. Moving On heeft het allemaal. Een catchy melodie met oorwurm potentieel en sobere doch mooie lyrics die bijna verhalend gezongen worden. Je aandacht is meteen getrokken.

Someone gaat op dat élan verder, maar wel een stukje positiever van aard want ’t gaat over verliefdheid. De sound van dit lied, doet me net zoals die van Always aan die van Shura denken. Zeker dat laatste lied moet je maar eens na 2Shy van de Britse beluisteren. De gelijkenissen zijn – uhm – zeer treffend.

Dé hit van die album is zonder twijfel Lovers. Het steekt met kop en schouders boven de rest uit. Ik hoefde het maar één keer te horen om ermee te blijven rondlopen. “Show a little loving, shine a little light on me” eindeloos meebrullen in de auto? Been there, done that.

Jammer genoeg kan je van grote hoogtes ook diep vallen. Dat bewijst Money, de tweede single waarvan het melige refrein mijn zenuwen zwaar op de proef stelt. Dit gecombineerd met een tekst die ik al te vaak heb gehoord, is het geen hoogvlieger.

Gelukkig klimt Anna weer omhoog en brengt ze in de staart nog het vrolijke Fire en het doodeerlijke All I Want ten berde. Al bij al een aangenaam einde.

Kortom: dat Anna Of The North dankzij haar eerste single veel aandacht kreeg, is niet ontrecht. Dat ze rustig haar tijd nam om verder aan haar muziek te werken, was ook een goed idee. Daar zijn enkele zeer sterke nummers uit voort gekomen en een middelmatig album. Iets meer variatie had het ongetwijfeld beter gemaakt.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?