Audio

Intergalactic Lovers – Exhale

Intergalactic Lovers - Exhale artwork

Als ik één girlcrush heb, is het Lara Chedraoui van Intergalactic Lovers wel. Met haar (hun) muziek is het eerder een haat-liefdeverhouding. Als in: de juiste stemming was voor de afgelopen twee platen vereist. Lichte weemoed overvalt mij telkens opnieuw bij het beluisteren ervan, en dat maakt ze dus niet bijster geschikt voor een zonnige namiddag. Maar in een herfstige week zoals deze verschijnt de derde worp van de band, Exhale getiteld. En dan past het wel. Dat hebben ze goed gezien.

Het album start met de single Between The Lines die we ondertussen al een tijdje kennen. Het lied voelt als een frisse doch herkenbare wind die door de sound van de groep waait. Hij raast aan een stevig tempo door zonder te overhaasten. Alles mooi in balans. Sterke single en dito opener.

Het lichtvoetige Coast To Coast is vervolgens een vrolijk, enthousiast lichtbaken in de doorgaans meer duistere sound van Intergalactic Lovers. Vanaf de eerste luisterbeurt één van mijn favorieten van het album.

Uiteraard bevat Exhale ook voldoende nummers die perfect in het verlengde van de vorige platen liggen. Give It Up en No Shame zijn daar twee voorbeelden van. Degelijk werk, zonder erbovenuit te springen.

Intergalactic Lovers

Credit: Jens Mollenvanger

Tweede single River start vertrouwd en krachtig maar blijft op het einde zichzelf net wat te lang herhalen, waardoor het aan sterkte inboet. Jammer want verder omvat dit lied het mooie geluid van het album perfect. Veel details en een strijkpartij hier en daar zorgen voor een rijk gevuld geheel.

For The Young Ones is het ‘spooky anthem’ van de plaat. Met tekst wordt dreigend gespeeld op Ego Wars. Gotta kill your ego, zingt Lara over een haperende relatie. Je gelooft haar meteen.

My I bezorgt mij kippenvel vanaf de eerste noot. Wat een heerlijke instrumentatie heeft dit lied meegekregen! Die strijkers zijn zo’n ongelofelijke toevoeging aan de sound, zo eentje waarvan je niet door had dat ze ooit ontbrak. Een atypisch, erg poppy, nummer ten opzichte van de rest, maar o wat hoop ik dat ze er nog meer van deze zullen maken.

Afsluiter Let Go zegt het misschien wel allemaal. “Why don’t we just let go?” zingt Lara. Dat is ook wat Intergalactic Lovers met hun nieuwe plaat hebben gedaan. Ze hebben een meer open geluid gecreëerd en hulp ingeroepen van Gil Norton’s getalenteerde handen. Alles samen is Exhale daardoor hun meest gevarieerde, kleurrijke (vandaar dat prachtige artwork?) en volwassen album geworden. En het staat als een huis.

Geplaatst door

Grafisch vormgever overdag. Muziek- en koffiefanate 's avonds en in het weekend. Nieuwsgierig aagje. Droomt ervan om ooit een albumhoes te ontwerpen.

Twitter Website

Iets toe te voegen?