Audio

Oscar and the Wolf – Infinity

Oscar and the Wolf - Infinity artwork

Juist op tijd klaar voor twee (uitgestelde) optredens in een uitverkocht Sportpaleis: de nieuwe van Oscar and the Wolf, Infinity. Nog net genoeg tijd om tegen 27 en 28 oktober alle nummers vanbuiten te kennen, perfecte timing dus!

Begin dit jaar werd bekend gemaakt dat de twee optredens van Oscar and the Wolf in het Sportpaleis een aantal maanden uitgesteld werden. Max Colombie had tijd nodig om aan zijn nieuwe album te werken. Alleen maar respect voor een artiest die zegt: ‘Ik wil het beste album maken dat ik kan, dus al de rest moet even wachten’, want dat is toewijding.

Infinity was het wachten waard. Het album bevat 12 nummers die tot in de puntjes afgewerkt zijn.

Nummer 6, Queen, doet wat ik graag heb in een nummer: het durft te werken met stilte. Het nummer barst van het gevoel en dat geeft de saxofoon solo aan het einde van het nummer een extra intensiteit. Daarna gaat onze hartslag terug de hoogte in door het zwoele ritme van Honey. Het ritme staat echter in schril contrast met de songtekst. Max Colombie heeft dan ook, naar eigen zeggen, een jaar vol drama gehad.

Oscar and the Wolf speelt op dit album met gekende en nieuwe technieken. De effecten op de stem van Max zijn dezelfde gebleven. Op dit album tast hij duidelijk de grenzen van zijn eigen kunnen af. Infinity is een muzikaal en tekstueel spektakelstuk. En dan moet het concert in het Sportpaleis nog komen! Dat belooft.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?