Video

Gaga: Five Foot Two

Lady Gaga Five Foot Two docu

Om het nieuws van het uitstel van haar Europese tour te verzachten, krijgen fans anderhalf uur ongeremde openheid in Gaga: Five Foot Two. De documentaire op Netflix gaat over Stefani Germanotta, de vrouw achter Lady Gaga. En jawel, er is een groot verschil tussen die twee. 

Netflix volgde Lady Gaga tijdens het productieproces van haar album Joanne en de voorbereidingen van haar Super Bowl Half Time Show. Het lijkt haar allemaal voor de wind te gaan. Naarmate de documentaire vordert, krijg je meer en meer een beeld van wie de echte Stefani is. Een gevoelige, eenzame vrouw met een ziekte. Echt gelukkig lijkt ze niet.

Er wordt heel wat afgehuild door de ster in de documentaire. Op een gegeven moment gaat het beeld op zwart en horen we Lady Gaga vertellen over de pech die ze al jaren heeft in haar liefdesleven. Eén van de eerlijkste momenten in Gaga: Five Foot Two. 

“It’s a sad day when I’m doing the Super Bowl, and I’m so excited to do it, but I can’t help but realize that when I sold 10 million records, I lost Matt. I sell 30 million, I lose Luc. You know? I get the movie, I lose Taylor. It’s like a turnover. This is the third time I’ve had my heart broken like this. I’m alone, Brandon, every night. And all these people will leave. Right? They will leave. And then I’ll be alone. And then I go from everyone touching me all day and talking at me all day to total silence.”

Is het de beste documentaire over een popster ooit? Nee. Hoewel Gaga zich – soms letterlijk – bloot geeft, zijn er toch momenten waarop je je buitengesloten voelt. Stefani is de enige die je de hele documentaire door aan het woord hoort. Ja, je krijgt als kijker het gevoel dat je de vrouw achter het merk Lady Gaga op een eerlijke manier leert kennen, maar toch had ik graag een genuanceerder portret van haar gekregen.
Waarom horen we bij het bezoek aan haar oma niet even die vrouw aan het woord over Stefani? Waarom zegt haar vader geen woord? Mark Ronson is de hele tijd aanwezig maar zegt geen twee zinnen achter elkaar.

Gaga: Five Foot Two biedt je een glimps achter de schermen van een popster die met zichzelf worstelt, maar laat je op één of andere manier toch op je honger zitten. Alles wat je te zien krijgt, werd duidelijk keurig gecureerd en dat geeft het gevoel dat je toch niet helemaal wordt toegelaten. En let’s be honest: dat is uiteraard haar volste recht, maar ook een kwaliteit die dit soort documentaires kan missen.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?