Audio

Dillon – Kind

Dillon

Dillon heeft met Kind een derde album uitgebracht. Haar tweede album, The Unknown, kwam er ondanks een stevige writer’s block. Ook dit keer was het een proces van bloed, zweet en tranen.  “Writing is a maddening challenge for me”, aldus Dillon zelf, “Voluntary torture. Finishing a poem is satisfying, yet the way there can be extremely draining”.

De Braziliaanse was 19 toen haar eerste muziek uitkwam. Sindsdien heeft ze een hele zoektocht naar zichzelf doorgemaakt. Met Kind tast Dillon de grenzen van haar muziekstijl verder af. Met wisselend succes.

Dillon werkte voor dit album samen met producer Tamer Fahri Özgönenc, New Yorkse producer Nicholas Arthur Weiss en de Zwitserse producer Samuel Savenberg. Drie producers die elk hun eigen stempel op het album drukken.

Kind opent het album en geeft je meteen zin in meer door de speelse, mysterieuze compositie en het gebruik van verschillende stemmen. Met Stem & Leaf neemt Dillon even gas terug en toont ze zich kwetsbaar.  Te Procuro, opgenomen met haar iPhone, heeft een heel intieme sfeer. Waarschijnlijk ook doordat ze stukjes van het nummer in haar moedertaal zingt.

Dillon is een sterke artiest, daar valt niet aan te twijfelen bij het beluisteren van dit album, maar het is jammer dat ze na Stem & Leaf gas blijft terugnemen. Het album belandt daardoor even in een dip nadat het zo sterk start. The Present lijkt per ongeluk in demoversie op het album gezet, Shades Fade ben je alweer vergeten voordat het voorbij is, maar Contact Us is dan weer zo catchy dat je het nog de hele dag loopt te zingen. Killing Time is ook één van de sterkhouders van het album dankzij de Woodkidiaanse percussie. De grote apotheose blijft ook niet uit met 2Kind, Een herneming van het openingsnummer met experimentele sounds toegevoegd.

In’t kort: een interessant begin, een slappe hap in het midden en weer helemaal geprikkeld bij de laatste 3 nummers dankzij een Woodkid-geïnspireerde sound.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?