Audio

Sam Smith – The Thrill of It All

Sam Smith - The Thrill of It All

Sam Smith is back! Mijn eerste artikel voor Twee Huizen Verder ooit, ondertussen 3 jaar geleden, ging over zijn debuutalbum In The Lonely Hour. Mijn 94ste gaat over zijn tweede The Thrill of It All.

Van zijn debuutalbum was ik in 2014 grote fan. Tot Sam Smith plots overal was en ik hem grondig beu gehoord was. Gelukkig nam hij een hiaat van 3 jaar om aan nieuwe muziek te werken – tussendoor spendeerde hij heel wat uurtjes met een personal trainer. Het was vooral dat laatste wat ik destijds jammer vond. Sam Smith stond voor mij voor de anti-popster. Hij had een dijk van een stem en had daar geen kathedraal van een lichaam voor nodig. Ik voelde me bedrogen toen hij toch meeging in het hele circus. Maar goed, drie jaar later ben ik erover. Duidelijk minder goed in Goodbyes dan hij, maar juist op tijd om zijn nieuwe album ‘The Thrill of It All’ zonder cynisme te beluisteren.

Sam Smith maakte met zijn producers van The Thrill of It All een heel puur, mooi album. Het breakuplied werd dankzij hem plots een pak eerlijker. Geen valse ‘I don’t need you’, maar pure hartverscheurende wanhoop en heartbreak. Heel wat nummers op dit album grijpen de gemiddelde gevoelsmens naar de keel (ja, dat ben ik blijkbaar). Heel wat anderen halen je uit die mood en brengen je in een staat van onverschilligheid. Over het algemeen een goed popalbum!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?