Audio

LUME

LUME

We moeten het over nieuw talent hebben. LUME  is één van mijn favoriete nieuwe artiesten van 2017. Haar eerste nummer ‘Magnets’ stond meteen al in mijn 100 meest gespeelde nummers op Spotify en 2018 wordt haar jaar!

LUME schrijft haar muziek in haar slaapkamer. Ja, ze is ook er zo eentje! Ze maakte eerst indruk met ‘Magnets’, haar eerste officiële release. Tussen haar favoriete muziek staan onder andere BØRNS, Lana del Rey en fellow jong talent Maggie Rogers. Die invloeden hoor je ook terug in haar muziek.

In 2018 komt haar eerste EP uit. Deze week kwam al een tweede nummer uit: ‘Tip Of Your Thumb’. Op het eerste zicht misschien een vreemde titel, totdat je de betekenis erachter leest. Het nummer is gebaseerd op het gedrag van onder andere de Amerikaanse president Trump die via twitter zijn mening de wereld in stuurt. Hij leidt het land met de tip van zijn duim. Maar hij is niet de enige die online leeft. “It’s about the culture of typing our thoughts and fighting social media wars with smart phones, where our thumb takes over to replace our voice”, vertelt LUME. 

Een clevere griet, die LUME, en eentje waar ik heel graag nog meer van hoor!

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?