Audio

Swing – Marabout

Swing

Aan Belgisch talent geen gebrek! Case in point: Swing. Je kan de Brusselaar al kennen als deel van de rapformatie l’Or du Commun en nu heeft hij zijn debuutalbum ‘Marabout‘ klaar!

De rap scene in Brussel is echt mega hot op dit moment. Swing maakt daar een zeer actief deel van uit. Hij is al lid rapperscollectief l’Or du Commun sinds de start in 2012. Concertgangers tijdens de meest recente tour van Roméo Elvis werden misschien al ingepakt door Swing als ondersteunende act en ondertussen heeft hij zijn eigen plaat uitgebracht.

Marabout is een super fijn album geworden. Swing mixt moeiteloos old school hiphop met moderne invloeden. De sfeer zit bij elk nummer goed. Tijdens Canopée en Cours de Danse zie je je al op één van zijn concerten staan genieten tussen een massa zwetende mensen die de tekst woord voor woord kunnen meerappen, met minstens even veel gevoel. Het gevoeligere ‘Mama’, een samenwerking met Blu Samu, komt recht uit het hart, daar hoef je zelfs geen Frans voor te verstaan om het te snappen.

Swing brengt met Marabout een mooie afwisseling tussen rustigere en meer upbeat nummers en maakt muziek die tegelijk tijdloos en helemaal mee is met zijn tijd. Doordat hij zijn teksten zo vol gevoel brengt, spreekt hij meteen ook een universele taal: die van het hart.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?