Audio

Justin Timberlake – Man of the Woods

Man of the Woods

Justin Timberlake is terug van weg geweest met Man of the Woods. Daarmee maakt hij de overgang van ultieme hartensmelter naar houthakker. Ofzoiets.

Er is een soort beweging aan de gang waarbij de grote sterren van de zeroes ons het gevoel willen geven dat ze nu hun meest persoonlijke album ooit gemaakt hebben. Denk maar aan Lady Gaga’s Joanne, Beyoncé’s Lemonade, Jay Z’s 4:44 en nu ook Justin Timberlake met Man of The Woods.

Na de grote show en bombarie van toen willen de sterren nu het persoonlijke album maken dat ze altijd al wilden maken, zeggen ze. Allemaal goed en wel, maar hoe goed klinkt dat?

In het geval van Man of The Woods vrij matig. De opener, Filthy, is een knipoog naar de tijden van Sexyback, en creëert bepaalde verwachtingen voor de rest van het album. Die worden niet ingelost. Justin Timberlake blijft een beetje hangen in gevoelloze en zielloze muziek. Het nummer dat Timberlake schreef voor zijn zoon ‘Young Man‘, biedt het meest algemene advies ooit.

Het album wordt pas een fijne luisterervaring vanaf nummer 11 (van de 16) ‘Flannel‘, waarin wél gevoel en soul lijkt te zitten. Het nummer is perfect om bij een knetterend kampvuur te zingen, zoals het een Man of the Woods betaamt.
Montana’ is een liefdesbetuiging voor zijn vrouw die je de oren na 10 verdovende nummers weer doet spitsen. Breeze off the Pond is dan weer het type nummer waar je al op zat te wachten van toen je het artwork zag en waarschijnlijk één van de weinige nummers die je meer dan 1 keer zal willen beluisteren.

In tegenstelling tot de vrouw waarover Justin zingt in Higher Higher, is dit album niks speciaals.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?