Audio

Lume – Tip of Your Thumb EP

Lume is één van mijn favorietjes van het moment. Altijd leuk wanneer je daar nieuwe muziek van te horen krijgt. Lume bundelt met de ‘Tip of your Thumb’ EP al haar nummers tot nu toe. Tijd voor een tussentijdse balans. 

Lume, oftewel Zara, is afkomstig uit het Britse dorpje Oldham. Haar artiestennaam is een verwijzing naar de geschiedenis van haar dorp en familie in de katoenindustrie.

De EP opent met Bite The Bullet’, een sterk nummer dat kwetsbare vocals combineert met warme harmonieën in de backings. “This track is about a time when I felt I was stuck with someone who could make me feel a rollercoaster of emotions, the highs and lows – at their mercy. Writing this, I felt like I was on an expedition in my head to get somewhere, away from them, where they didn’t have this hold on me”, vertelt Lume over het nummer.

De andere drie nummers vertrokken ook altijd vanuit een sterke betekenis. ‘Tip of Your Thumb’ werd door Pigeons & Planes de perfecte soundtrack voor de Netflix-serie Black Mirror genoemd, omdat het gaat over de macht die onze duim tegenwoordig dankzij social media heeft.

Deze EP is een mooi verzamelwerk van een beginnend artiest die haar weg nog aan het vinden is. Ze experimenteert met verschillende technieken, maar heeft toch een duidelijke identiteit. Lume is een vrouw met ballen die het hele proces van componeren tot produceren op zichzelf neemt. En niet onbelangrijk: haar artwork is ook super cool! Hopelijk snel meer van haar.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?