Audio

Festivalseizoen: Princess Nokia

Het festivalseizoen is officieel begonnen. Wekelijks werpen we een blik op de leukste namen die je dit jaar in de line ups van onze Belgische festivals kan terugvinden. Deze week: Princess Nokia.

Destiny Nicole Frasqueri, a.k.a. Princess Nokia, is 26 en heeft al een bewogen leven achter de rug. Toen ze 10 was en haar moeder moest afgeven door AIDS, kwam ze in de pleegzorg terecht. Haar pleegmoeder mishandelde haar 6 jaar lang voordat Destiny uiteindelijk bij haar grootmoeder introk.

Sindsdien heeft Princess Nokia naam gemaakt als een feministisch rolmodel en als rapper extraordinaire. Ze heeft haar eigen radio show op Apple Beats 1The Voices in My Head with Princess Nokia‘, waarin ze luisteraars een inkijk geeft in haar hoofd.

In 2016 kwam haar debuut ‘1992′ uit en dit jaar kwam haar nieuwe EP ‘A Girl Cried Red’ uit. Princess Nokia is een complex persoon en gebruikt dat als een superkracht. Bovendien is haar muziek een heerlijke blend van rap, pop en stevige teksten.

Nog niet overtuigd? Laat het haar dan vooral zelf vertellen: Princess Nokia staat zaterdag 14 juli in de Boombox op Dour.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?