Audio

Festivalseizoen: Ross From Friends

Het festivalseizoen is officieel begonnen. Vanaf deze week werpen we regelmatig een blik op de leukste namen die je dit jaar in de line ups van onze Belgische festivals kan terugvinden. Deze week: Ross From Friends.

Ross From Friends is een Britse muzikant die verder totaal niet lijkt op Ross Geller van Friends. Hij is geen onhandige wetenschapper en heeft ook geen nummer dat ‘We Were On A Break’ heet. Deze Ross is er één naar ons hart en maakt zalige deephouse.

De Britse Felix Weatherall groeide op met een DJ’ende vader. Zo kreeg hij al vroeg invloeden mee van de Hi NRG van de late jaren 80 en disco die gekenmerkt werden door de synthesizer, drums en de optimistische sound. Ondertussen is hij één van de meest frisse geluiden in de Lo fi scene.

Zijn meest recente EP ‘Aphelion’ klinkt optimistisch met speelse toetsen, iets wat trouwens ook zijn twitter account typeert. Zijn nummer ‘John Cage’ begint als een soort meditatie- / relaxatienummer om dan traag maar zeker het beste nummer van Ross From Friends tot nu toe te worden.

Op zijn muziek wil je deze zomer sowieso met je pint in de lucht dansen! Ross From Friends staat zaterdag 14 juli in Le Labo op Dour.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?