Audio

Mauwe – The Art of Letting Go

Mauwe heeft een opstel gemaakt over alles wat ze tot nu toe leerden over de liefde. Het werd een EP waar wel wat over te zeggen valt. 

Tweestemmige melancholische muziek is een genre op zich geworden. Denk maar aan Oh Wonder, Zoology en Ider. Mauwe voegt zich meteen ook toe aan dat lijstje. In februari schreven we al dat hun nummer ‘Gold onze interesse had gewekt.

Het artwork is geweldig. Een foto van een ijsje dat op de grond gevallen is met daaronder de gevleugelde woorden: The Art of Letting Go. Prachtig, toch? Het was misschien interessanter geweest als het eerste nummer effectief werkte met metaforen in die richting of gewoon ging over een ijsje dat op de grond gevallen was en hoe je dat verwerkt. Maar de tekst laat niks aan de verbeelding over: ik mis je en ik denk aan je, That’s All.

De EP bevat 5 nummers, allemaal elektronisch en tweestemmig. Het algemene thema is een gebroken hart. De songteksten zijn poepsimpel. Begrijp me niet verkeerd: de teksten van Oh Wonder zijn dat ook en gaan vaak ook over een moeilijke relatie, maar de muziek is doordacht en inspirerend.

Smoked A Pack is bijvoorbeeld vrij cliché qua arrangementen. Om maar een voorbeeld te geven: het nummer wint aan tempo in het midden en dan vertraagt de hele boel op het einde om het refrein nog eens te zingen, maar dan traag. Het voegt zeker drama toe, maar het werd je ook al door zowat iedereen voor gedaan. Er zitten zeker ook coole elementen in, maar de structuur is allesbehalve vernieuwend.

‘Gold’ blijft het beste overeind op deze EP.  Het vertelt een interessant verhaal waar je naar wil blijven luisteren. Het schept ook een herkenbare sfeer van ergens op een feest te zijn waar iedereen lichtjes aangeschoten meezingt met de muziek. De tweestemmigheid wordt hier ook eens anders ingezet.

Mauwe kan het wel. Ze mogen alleen niet te snel vervallen in te eenvoudige lyrics, of te cliché muziek. Maar misschien wil Mauwe ook niet vernieuwend zijn, misschien willen ze gewoon hun liefdesverdriet verwerken met zijn tweetjes. En dat is oké, want op zich is The Art of Letting Go zeker easy listening.

Geplaatst door

Dromer - Journalist - Digital Storyteller - Poëtisch grietje - Muziekontdekker (daar zit kont in) - Interviewer | Belangrijkste dromen: Beyoncé interviewen, een boek schrijven, de wereld zien.

Twitter Website

Iets toe te voegen?